AUDIO | La un pas de mormînt

HIV SIDA Ungheni
Imagine: mytex.ro

Precum arată statistica mii de cetățeni și copii din țările învecinate pe unde călătoresc conaționalii noștri sunt infectați cu HIV SIDA prin transfuzii de sânge infectat, cu ace nesterilizate, prin negligență în alegerea partenerului. Așa se întâmplă că din indiferență și atitudine nimicitoare față de sine, unii ungheneni au nimerit în ghearele acestei nemiloase maladii. Până în prezent despre acest coșmar al secolului XX la Ungheni se vorbea pe șoptite și fără a contacta pe vr-un bolnav.
[audio:La un pas de mormint.mp3]
În cadrul sărbătorilor de paști unul din ei a hotărît să iasă parțial din umbră și să vorbească tinerilor despre ce-i așteaptă dacă nu vor înțelege HIV SIDA nu tolerează simțurile și pătrunde până la măduvă de os, provocând dureri fizice și morale. A venit în fața ziariștilor cu rugămintea ca ei să nu filmeze și a nu fotografieze. Era de înțeles că a testat intoleranța societății, dar că a tăcea îi este imposibil.
A fost la Moscova a greșit în alegerea partnerului, a crezut în noroc, iar norocul nu i-a zâmbit. Când tocmai după un an de zile a început să expectoreze spută cu sânge s-a dus la control, medicii i-au anunțat diagnosticul – HIV SIDA. Zice că a căzut în genunchi în fața celui care i-a adus trista veste. Este la faza când deja îi cad dinții și are ciroză la ficat. Nu mai simte nimic decât o frică diabolică de moarte. La Moscova a fost cu amicul său și acesta este în condiții similare, doar că nu mai iese din casă și nu dorește să contacteze pe nimeni. Zice, din spusele, conlocutorului că nu crede că tinerii l-ar asculta, de vreme ce boala se răspândește, înseamnă că găsește ușor jertfe. A făcut o glumă sinistră, zicând că dacă el mai arată a om, amicul e schelet.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *