AUDIO | Foştii grăniceri în afaceri

grăniceri Ungheni cursuri
Imagine: Diana Raileanu (RFL/RL)

Cu ce se pot ocupa militarii demobilizați, ori cei angajați în rezervă acum când au în față alt spațiu social, alt mod de existență și de ce nu de a cugeta. La Ungheni s-au gândit asupra acestui fapt și au organizat o asociație a foștilor grăniceri  pensionați.
[audio:Fostii graniceri in afaceri.mp3]
Conducerea asociației a hotărât să fructifice potențele creative ale foștilor ofițeri și subofițeri la pichetele de grăniceri, organizând pentru ei cursuri în vederea inițierii în domeniul businessului mic și mijlociu. Perioada de studii se estimează la trei luni și deja de o lună de  la începutul cursurilor frecvența e de 100 de procente zilnic, fapt care scoate în lumină nu numai punctualitatea foștilor grăniceri, dar și caracterul  ascultătorilor modelat de disciplina militară.
În fața membrilor asociației se prezintă specialiști redutabili în domenii de afacere și activismul ascultătorilor este unul ce provoacă optimism. E o modalitate optimă de a oferi foștilor militari soluții  în vederea păstrării și a utilizării energiilor și practicismului inspirat în relații de viață mai dure. În discuția ce-a precedat cursurile foștii grăniceri spuneau că au simțit de fiecare dată un sentiment neplăcut când își vedeau colegii în calitate de paznici la întreprinderi ori hamali în buticuri. Doamna Victoria Cotici specialist la Camera de Cometrț și industrie din Chișinău  la finele unei zile de predare a consemnat.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *