Vrea să facă Euroregiunea cît mai cunoscută

Stefan Susai Euroregiunea Siret-Prut-Nistru
Stefan Susai, director executiv Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

În ziua de 22 martie, actualul director executiv al asociaţiei Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, Ştefan Susai, s-a aflat într-o vizită de lucru la Ungheni. Dînsul a avut o întrevedere cu preşedintele raionului, Ion Harea, cu funcţionari publici, în discuţie fiind pus planul de acţiuni al Euroregiunii pentru anul 2011.
Ştefan Susai a reiterat faptul că prioritatea Euroregiunii, al ora actuală, este atragerea fondurilor europene. „Eu sînt convins că, spre deosebire de celelalte organizaţii, noi avem mult mai multe şanse de a cîştiga un proiect”, a accentuat dînsul. Este nevoie însă, potrivit oficialului, de o colaborare cît mai strînsă cu preşedinţii de raioane, „ca aceştia să înţeleagă necesitatea Euroregiunii şi să nu blocheze din start iniţiativele”.
„Vrem să facem cît mai cunoscută Euroregiunea, vrem să găsim oameni de afaceri cu care să putem colabora”, a menţionat Ştefan Susai.
Cei prezenţi la întîlnire au venit cu noi idei şi propuneri, printre care: deschiderea unei linii telefonice fierbinţi, îmbunătăţirea strategiei Euroregiunii. „Este important să găsiţi aliaţi în fiecare raion. Noi, moldovenii, sîntem obişnuiţi să lucrăm şi pe bază de voluntariat”, a remarcat  Svetlana Ciobanu, directorul Centrului de Resurse pentru Dezvoltare Durabilă Locală şi Regională. Preşedintele raionului, Ion Harea, care este şi vicepreşedinte al Euroregiunii, şi-a asumat angajamentul de a discuta cu preşedinţii de raioane, de a-i convinge că Euroregiunea are viitor şi oferă multe oportunităţi. Rămîne doar ca membrii acesteia să fie cît mai activi.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *