O farsă ce a prins la public şi ne-a făcut mai optimişti

1 aprilie calendar
Imagine: vidu.ro

Se zice că, dacă nu păcăleşti pe nimeni la 1 aprilie, vei fi păcălit tu anul întreg. Iată că noi, cei de la „Expresul de Ungheni”, nu am vrut să fim duşi de nas în acest an şi am gîndit o păcăleală: cică se deschide Oficiul consular din Ungheni şi la 1 aprilie toţi doritorii vor primi imediat permisele de mic trafic la frontieră.
Din start  ne cerem scuze pentru incomodităţile pe care le-am creat unor cititori de-ai noştri care au lăsat serviciul, au lăsat lucrul în grădină şi au dat fuga la Oficiul consular pentru a-şi perfecta permisele. Ne cerem scuze şi de la domnul consul Petru Liţiu care, sperăm, a gustat din plin gluma noastră.
Farsa pe care am făcut-o ne-a demonstrat două lucruri foarte importante. Unu: foarte şi foarte multă lume aşteaptă cu sufletul la gură să fie deschis cît mai repede Oficiul consular. Doi: „Expresul de Ungheni” are un impact din ce în ce mai mare. În acea zi, de dragă dimineaţă, telefonul redacţiei a tot sunat şi a sunat. Oamenii vroiau să afle mai multe detalii despre deschiderea Oficiului, dar şi să concretizeze dacă totuşi este adevărat ceea ce am scris.
Multă lume a telefonat la primărie, au telefonat la Consiliul raional. Unii chiar au ajuns la Oficiul consular, aşteptînd ca acesta să-şi deschidă uşile.
Au reacţionat şi colegii noştri din presa naţională. Jurnal.md a preluat ştirea din „Expresul” pe la ora şapte dimineaţa, fără să se îndoiască de veridicitatea ei. La fel a procedat şi ŞtiriLocale.md. Cîteva posturi de televiziune erau gata să pornească spre Ungheni pentru a relata despre marele eveniment.
Apropo, nu doar noi am fost cei care am făcut farse de 1 aprilie. Colegii de la „Ora Locală” Ialoveni au scris că unul din cele 102 de troleibuze aduse de la Minsk pentru municipiul Chişinău va circula pe ruta Ialoveni-Chişinău. Cei de la „SP” (Bălţi) au publicat 13 articole-farse, pe care cititorii trebuiau să le identifice, în acest fel participînd la o tombolă organizată de ziar. Una din ştirile publicate în acea zi în ziarul respectiv anunţa că în rîul Răut a apărut un crocodil.
Este bine că nu am uitat încă să glumim, nu am uitat să rîdem. Ne bucurăm că majoritatea celor care ne-au telefonat, după ce le-am spus că e o farsă, au rîs cu poftă. Să dea Domnul să putem rîde şi de acum înainte, să nu ne dispară simţul umorului, oricît de greu ne-ar fi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *