Grădiniţa cu cele mai multe proiecte implementate

La gradinita nr. 9 din UngheniTotul a început în anul 2007, cînd un grup de iniţiativă din oameni entuziaşti, cu spirit inovator au răspuns unei provocări şi au scris proiectul „O lume mai bună pentru copii” – o lume mai bună pentru copiii de la grădiniţa nr. 9 „Steluţa” din Ungheni.
Atunci, graţie proiectului respectiv, a fost obţinut un grant de la IREX SPP, în valoare de 500 mii lei. „Implementarea cu succes a acestuia a fost un punct de pornire pentru activiştii Asociaţiei obşteşti „Alături de copil” de la grădiniţă”, spune Ludmila Cornei, educatoare, responsabilă de proiecte şi activităţi. A urmat un proiect după altul. Au scris, au cîştigat şi au implementat.
Numărul proiectelor este impresionant, iar titlurile spun totul: „La căsuţa cu poveşti”, cost total 24 mii lei; „Parcul picilor”, cost total 19 mii 976 lei; „Incursiune în lumea basmelor”, cost total 17040 lei; „Un teren amenajat – un copil cîştigat”, cost total 14 mii 616 lei; „Foişorul copilăriei”, cost total 14 mii 215 lei; „Un copil, un pom, o floare…”, cost total 3985 lei; „Vis, culoare, armonie – dulcea mea copilărie”, cost total 2110 lei.
„Toate aceste realizări au fost posibile, datorită numeroaselor acorduri de parteneriat şi cooperare”, afirmă Ludmila Cornei. Printre partenerii grădiniţei se numără agenţi economici din oraş, întreprinderi cu capital străin, dar şi ziarul „Expresul de Ungheni”. Totdeauna le-a fost alături picilor de aici, precum şi angajaţilor, primăria, care este cel mai de nădejde partener. Orice iniţiativă a lor a fost susţinută din prima. Un merit aparte îi aparţine şi Direcţiei Raionale Învăţămînt, Tineret şi Sport care, ori de cîte ori e nevoie, vine cu sfaturi, încurajări, consiliere.
Acum cîteva zile, grădiniţa „Steluţa” i-a avut ca oaspeţi pe reprezentanţii IREX Moldova. Aceştia au rămas impresionaţi de numărul semnificativ de proiecte implementate aici, de implicarea comunităţii, a părinţilor în rezolvarea problemelor. Schimbarea atitudinii faţă de problemele instituţiei este evidentă – acesta a fost verdictul oaspeţilor. „Vizita respectivă a constituit pentru asociaţia noastră un examen, pe care l-am susţinut cu brio”, spune Ludmila Cornei.
Încîntaţi de cele văzute, reprezentanţii IREX au făcut o donaţie impunătoare: trei calculatoare, mobilier pentru cabinetul medical, un aparat de fotografiat digital şi două imprimante. Nu întîmplător, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a menţionat că grădiniţa „Steluţa” este unica instituţie preşcolară cu atît de multe proiecte implementate.
După atîtea aprecieri şi laude, membrii AO „Alături de copil” de la grădiniţa nr. 9 „Steluţa”sînt şi mai motivaţi să acţioneze în acelaşi registru. „Avem planuri mari de viitor, iar prin implementarea proiectelor vom reuşi să creăm o lume mai bună pentru copii, în care copilăria va fi savurată din plin”, spun ei.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *