Campania electorală a început la Ungheni cu o mare surpriză

alexandru ambros primar ungheni pldmCandidatul Partidului Democrat la fotoliul de primar al orașului Ungheni a devenit, peste noapte, candidat al Partidului Liberal Democrat. „S-au întîmplat niște lucruri”, a explicat Alexandru Ambros, fără să ofere prea multe detalii.
Dînsul a dat de înțeles că, în ultima perioadă, au apărut „anumite tensiuni și viziuni diferite cu privire la componența echipei de candidați în consiliul orășenesc din partea PD”. Potrivit lui, întîmplarea a făcut ca anume în această perioadă să vină o propunere foarte tentantă din partea PLDM. „A fost o propunere prietenoasă, foarte matură și adecvată situației, o propunere foarte clară pentru mine”, a subliniat Alexandru Ambros, după care a punctat: „Aceste două circumstanțe – anumite probleme acolo și propunerea respectivă aici – m-au făcut să iau decizia pe care am luat-o”.
PLDM a promis că va ține cont la întocmirea listei candidaților în consiliul orășenesc și de părerea lui Alexandru Ambros, chiar dacă acesta nu este membru al formațiunii respective. „Nu s-a pus nici problema să devin membru al partidului”, a remarcat dînsul, subliniind totodată că nu dorește să adere la PLDM doar de dragul de a avea un carnet în buzunar. Va adera doar atunci cînd va simți că s-a integrat în echipă, că este înțeles și, la rîndu-i, își înțelege noii coechipieri.
Alexandru Ambros a devenit primar de Ungheni în 2007, nefiind afiliat politic, dar fiind susținut de Alianța „Moldova Noastră”. Ulterior, a aderat la formațiunea respectivă, ca peste doi ani să renunțe la apartenența sa de partid. „Nu mă văd eficient în această echipă”, a fost explicația sa de atunci.
În alegerile din 5 noiembrie 2010 a susținut Partidul Democrat, îndemnînd unghenenii să voteze anume pentru această formațiune. „Nu mă dezic nici de un cuvînt din cele spuse atunci”, a declarat dînsul, subliniind că pasul făcut acum reiese din situația creată la Ungheni. „Prin deciziile pe care le iau și le voi lua de acum înainte mă voi gîndi doar la interesele Ungheniului și ale unghenenilor”, a mai spus dînsul.
Solicitat de „Expresul de Ungheni”, preşedintele organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat, Petru Langa, a catalogat decizia respectivă a lui Alexandru Ambros nebărbătească. „Regret pasul pe care l-a făcut domnia sa”, a menţionat dînsul, remarcînd că va spune mai multe în zilele ce urmează.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *