VIDEO | Invitaţi la o cafenea publică, pentru discuţii serioase şi utile

Cafenea publica UngheniÎmpreună vom duce oraşul Ungheni în Europa. Este motto-ul unei cafenele publice, care şi-a deschis larg uşile pe 23 martie curent la Ungheni. Potrivit organizatorilor, este vorba de o premieră nu doar pentru Ungheni, ci şi pentru Republica Moldova.
„E bine ca oraşul Ungheni să fie pionier în toate, e bine să-i obişnuim pe cei din Republica Moldova cu aceasta, să ştie toţi că la Ungheni tot timpul începe ceva nou”, a remarcat primarul Alexandru Ambros, prezent la eveniment.
Ideea a aparţinut drupului de implementare a proiectului „Cetăţeni activi pentru comunităţi prospere în regiunea de frontieră cu Uniunea Europeană” din cadrul Centrului Regional de Dezvoltare Durabilă (CRDD) Ungheni.
„Este ceva deosebit din punct de vedere al formei de lucru. O cafenea publică presupune o atmosferă mai deschisă, mai caldă, face conversaţia mai dinamică, iar cei prezenţi se axează pe experienţe, transmit idei, discută între ei”, a explicat Svetlana Ciobanu, directorul executiv al CRDD.
Invitaţii, în număr mare de altfel, au purtat discuţii aprinse, încercînd să găsească idei novatoare, să pună accente, să genereze idei cu privire la soluţionarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă comunitatea. „Am colectat opinii şi soluţii foarte importante”, a subliniat Svetlana Ciobanu. Acestea vor fi sistematizate şi transmise atît participanţilor, cît şi autorităţilor publice locale.
„Este foarte important pentru noi să vedem rezultatul acestor întruniri. Or, totul începe de la o discuţie”, a menţionat primarul de Ungheni. Dînsul a remarcat că ar trebui ca fiecare cetăţean să se implice, să-şi vadă locul şi rolul său în soluţionarea unei sau altei probleme. „Trebuie să facem tot posibilul ca societatea noastră să fie cît se poate de activă. Sînt sigur că doar împreună ne putem atinge obiectivele”, a spus edilul oraşului.
Anterior, Pirmăria Ungheni a încheiat un acord de colaborare cu Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă în cadrul proiectului respectiv.
De notat că acţiuni similare au avut loc în toate cele şapte localităţi în care se implementează Proiectul „Cetăţeni activi pentru comunităţi prospere în regiunea de frontieră cu Uniunea Europeană”.
Lucia Bacalu

Sursa video: TV EuroNova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *