Un buchet de melodii pentru copiii de la gimnaziul-internat

Formatia Folclorica "Codreanca"
Formatia Folclorica "Codreanca"

La început de primvară, în ziua de 2 martie, formaţia folclorică „Codreanca” din satul Mînzăteşti, a venit cu un buchet de melodii pentru copiii de la gimnaziul-internat din Ungheni.
Concertul respectiv a făcut parte din şirul de evenimente din cadrul festivalului „Mărţişor 2011”.
„În fiecare an, de cînd ne-am înfiinţat, venim la gimnaziul-internat, cu cîntece populare, cu obiceiuri şi tradiţii, pentru a le încălzi sufletele copiilor de aici”, a menţionat Vasile Munteanu, conducătorul formaţiei.
De mai bine de cinci ani, formaţia „Codreanca” are o strînsă colaborare atît cu gimnaziul-internat din Ungheni, cît şi cu gimnaziul din satul Drujba. Ori de cîte ori au ocazia, tinerii interpreţi de la Mînzăteşti, îndrumaţi de Vasile Munteanu, vin în faţa semenilor săi cu diverse concerte.
De notat că în cadrul „Mărţişorului 2011” formaţia şi-a planificat trei concerte, startul fiind dat la gimnaziul-internat. Cel de-al doilea concert a avut loc la Casa de Cultură din Mînzăteşti, pe data de 6 martie. Acordul final al „Codrencei” a avut loc pe 10 martie, la închiderea festivalului, cu un frumos concert  la gimnaziul din Drujba.
Formaţia folclorică „Codreanca” a fost înfiinţată în anul 2006, de către Vasile Munteanu, care a reuşit să adune în jurul său circa 20 de copii. În această perioadă, formaţia a reuşit să se impună, fiind apreciată la cel mai înalt nivel.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *