Seminar interactiv de instruire a femeilor în ceea ce priveşte abilităţile necesare pentru participarea cu succes în campania electorală

osce
icawb
Programul Antitrafic şi Gender al Misiunii OSCE în Moldova în parteneriat cu Centrul Internaţional de Promovare a Femeilor în Business ICAWB anunţă concurs pentru participarea în proiectul „Majorarea ratei de participare a femeilor la alegerile în organele de conducere locale”
Proiectul are ca scop:

  1. Majorarea ratei de participare a femeilor-lidere locale la alegerile în organelle de conducere locale, instruindu-le în abilitatea de desfăşurare a unei campanii electorale locale;
  2. Mărirea gradului de înţelegere a partidelor politice, organelor mass-media, societăţii civile şi a electoratului în ce priveşte importanţa participării femeilor la alegeri şi la viaţa politică prin organizarea de mese rotunde.

Misiunea OSCE în Moldova în colaborare cu partenerul local ICAWB şi în coordonare cu Centrul de Suport al Businessului Ungheni, planifică un seminar interactiv de instruire a femeilor în ceea ce priveşte abilităţile necesare pentru participarea cu succes în campania electorală.
Seminarul este destinat femeilor care intenţionează să participe în campania electorală la alegerile în organele de conducere locale în 2011. Pretendentele trebuie să fie lideri în diferite sfere ale vieţii – în societatea civilă, în comunitatea politică locală sau în micul business, fără ca să deţină poziţii de lider la moment, ca de exemplu să nu ocupe postul de primar.
Femeile tuturor partidelor politice şi candidaţii independenţi au drepturi egale în ce priveşte accesul şi instruirea la seminar.
Durata totală a seminarului, de 5 zile, va fi împărţită în trei sesiuni:

  • Prima sesiune cu durata de 2 zile, 23-24 martie 2011,  va fi consacrată standardelor internaţionale de învingere a prejudecăţilor şi discriminării de gen, necesităţii respectării egalităţii de gen, altoirea abilităţilor de lider femeilor pentru participarea la viaţa politică, socială şi a procesului legislativ;
  • A doua sesiune cu durata de 2 zile, 6-7 aprilie 2011, va fi consacrată identificării intereselor şi necesităţilor electoratului local, creării unei legături eficiente cu electoratul potenţial şi participarea la dezbateri cu alţi candidaţi, gestiunea unei campanii electorale;
  • A treia sesiune cu durata de o zi, 19 aprilie 2011 –  va avea o misiune practică. Participantele vor demonstra în practică abilităţile necesare pentru determinarea problemelor şi intereselor electoratului local, pentru soluţionarea diferitor întrebări şi provocări, cu care vor fi nevoite să se confrunte. Sesiunea va permite evaluarea în practică a nivelului de cunoştinţe şi competenţă a potenţialilor lideri politici.

Organizatorii vor acoperi cheltuielile legate de participarea la seminar: instruirea gratuită, materialele de suport, cheltuielile legate de deplasarea zilnică a participanţilor, întreruperile pentru coffee-break, asigurarea cu toate materialele necesare pentru lecţiile practice.
ICAWB în coordonare cu partenerul local şi cu suportul Misiunii OSCE în Moldova va desfăşura o masă rotundă consacrată întrebărilor de advocacy şi sporirii gradului de înţelegere a importanţei participării femeilor în alegeri, care se va desfăşura cu reprezentanţi ai administraţiei locale, femeilor-lideri în politică, în societatea civilă şi afaceri, inclusiv primari, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, organizaţiilor internaţionale, mass-media.
Doritorii de a participa la concurs trebuie să completeze formularul pentru participarea la seminare (vezi www.icawb.org) şi să prezinte CV-ul (maximum 1 pagină) nu mai tîrziu de 17 martie 2011 la Centrul de Suport al Businessului Ungheni, coordonator  Adela Enache, tel.0 796 14 335, 0236 20216 E-mail: adaenache@mail.ru pentru raioanele Ungheni, Călăraşi, Nisporeni.

Pentru informaţie suplimentară puteţi contacta:
Coordonatorul proiectului Batuşchina Tatiana 0 22 23 89 06, 0 795 60 001, E-mail: batuschina@rambler.ru
Asistentul proiectului Tesleva Galina 0 22 23 89 06,  0 793 68 475, E-mail: tesleva.galina@mail.ru
Publicitate


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *