FOTO | Încă un premiu pentru „Expresul de Ungheni”. Al zecelea la număr

Vitalie Harea, Expresul de Ungheni
Vitalie Harea, Expresul de Ungheni

Pe 11 martie, spre „Expresul de Ungheni” s-a mai îndreptat un premiu – pentru cea mai bună fotografie realizată în anul 2010. Acesta a venit de la Asociaţia Presei Independente (API), care a desemnat învingătorii în cadrul unui concurs intern anual.
Juriul, constituit din experţi din cadrul organizaţiei, dar şi din afara API, a ajuns la concluzia că cele mai bune fotografii prezentate la concurs apraţin lui Vitalie Harea, ele reprezentînd deja şi o valoare istorică. Este vorba de fotoreportajul „Sfîrşitul unei epoci”, realizat pe 11 februarie 2010, în ziua cînd a fost dat startul demolării gardului de sîrmă ghimpată de pe Prut. Colegul nostru a fost unicul reprezentant al presei scrise din Republica Moldova, ce s-a aflat atunci la frontieră, importalizînd cele mai importante momente ale evenimentului pe care l-am numit ulterior „Sfîrşitul unei epoci”.
„Era o vreme posomorîtă, lapoviţă şi ninsoare. Fotografiam tot ce mi se părea mai interesant, cu gîndul să ajung cît mai repede acasă, ca să mă încălzesc. Nu mă gîndeam atunci că sînt martorul unui eveniment absolut unic. Cu atît mai mult nu mă gîndeam că voi obţine mai tîrziu vreun premiu pentru aceste fotografii”, ne-a mărturisit Vitalie Harea. Modest din fire, dînsul ne-a spus că a avut, pur şi simplu, noroc să fie la momentul potrivit în locul potrivit.
Concursul Asociaţiei Presei Independente din Moldova este organizat al zecelea an consecutiv. „Expresul de Ungheni” a participat pentru prima oară la această competiţie, obţinînd din start un premiu. La categoria „Cel mai bun reporter” cîştigători au fost desemnaţi: Svetlana Corobceanu („Jurnal de Chişinău”) şi Ruslan Mihalevschi (ziarul „SP”, Bălţi). La categoria „Cea mai bună investigaţie jurnalistică” premiile s-au îndreptat spre Nicolae Cuşchevici („Ziarul de Gardă”) şi   Tudor Iaşcenco („Cuvântul”, Rezina). Cea mai bună pagină web a fost declarat cea a ziarului „Observatorul de Nord” din Soroca (www.odn.info.md), iar cea mai bună acţiune de impact –   parada „Vîrsta fericirii”, desfăşurată de ziarul „SP” din Bălţi, cu ocazia Zilei internaţionale de protecţie a drepturilor copilului.
De notat că Asociaţia Presei Independente întruneşte, la ora actuală, 17 publicaţii periodice locale şi naţionale neafiliate politic. „Expresul de Ungheni” a fost acceptat în această organizaţie în toamna anului 2010. În cei trei ani de existenţă, publicaţia noastră a adunat deja zece premii.
Vezi mai jos fotoreportajul realizat acum un an. Primele două fotografii sînt cele premiate de API.
Scoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata UngheniScoaterea gardului de sirma ghimpata Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *