Peste Prut, fără acte

Srviciul graniceri Moldova
Foto: customs.gov.md

Inspectorii de frontieră din cadrul pichetului de grăniceri «Cuhneşti» au reţinut la doar 200 m de frontiera de stat, două persoane fără acte de identitate, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge în România.
În prima jumătate a zilei de 1 martie, în timpul executării misiunilor de supraveghere şi control a zonei de compentenţă, patrula mobilă a observat doi bărbaţi care se deplasau în direcţia Bădărău – Domneasca.
S-a procedat la urmărirea acestora şi, la scurt timp, au fost reţinuţi şi conduşi la sediul pichetului pentru cercetări, avînd în vedere intenţia lor clară de a trece fraudulos frontiera. De asemenea, au apărut suspiciuni şi în momentul cînd li s-au cerut să se prezinte, care iniţial s-au dat drept cetăţeni ai României ca mai apoi să confunde grănicerii cu poliţiştii de frontieră a ţării vecine şi de altfel cerîndu-le celor din urmă azil politic.
După verificările suplimentare s-a stabilit că bărbaţii Vladimir B., de 53 ani şi Alexandru G., de 15 ani se află pe teritoriul Republicii Moldova din luna octombrie a anului 2010.
La fel, conform informaţiilor deţinute la nivelul Serviciului Grăniceri, aceste două persoane sînt la cea de-a doua tentativă de trecere ilegală a hotarului, în ultimele 10 zile. Primul eşec al acestora a avut loc la sfîrşitul lunii februarie a.c., fiind reţinuţi de grăniceri pe raza raionului Ungheni.
Persoanele reţinute, ca şi în primul caz, au fost transmise organelor de ocrotire a normelor de drept în vederea luării măsurilor legale.
Sursa: Ziarul de Garda


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *