Ministrul Apărării impresionat de sloganul capitalei tineretului 2011

Logo-ul proiectului "Ungheni Capitala Tineretului 2011"
Logo-ul proiectului "Ungheni Capitala Tineretului 2011"

Fiind în vizită la Ungheni, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă, s-a declarat impresionat de sloganul proiectului „Ungheni – capitala tineretului 2011”. „Este un slogan foarte bun. Consider că doar avînd vise şi încercînd să le realizăm, mergem înainte”, a spus dînsul.
Vădit emoţionat, ministrul a povestit despre visul pe care l-a avut tatăl său şi pe care încearcă domnia sa să-l ducă mai departe. Era anul 1992, cînd a revenit la baştină, după absolvirea şcolii militare din Reazan, Federaţia Rusă. Fusese trimis la serviciu în Usuriisk, o regiune situată la mii de kilometri de Moldova.
Regretatul său tată l-a întrebat atunci dacă pleacă încolo sau rămîne acasă, unde „trebuie o ţară de  construit, o armată de făcut, o generaţie de educat”. Părintele său i-a spus franc: „Asta o puteţi face numai voi, cei care aveţi 20 de ani, dacă veţi învăţa să gîndiţi altfel decît noi”.
„Iată că visul tatălui meu din 1992, de a construi o ţară nouă, cu viziuni noi, cu perspective noi, cu regret, tot vis rămîne. Nu am renunţat la el. Am venit în politică doar ca să continui visul lui tata”, s-a destăinuit ministrul.
Mai mult ca atît, după tristele evenimentele din 7 aprilie 2009, fiica dînsului s-a apropiat de el şi i-a spus: „Tată, mai am trei ani, susţin bacalaureatul şi plec din această ţară”. „Am înţeles că visul meu nu devine şi visul ei şi atunci, în 2009, am păşit în politică anume ca să mai îndrăznesc odată să-mi trăiesc visul. Şi visul meu să-l fac visul copiilor mei”, a spus Vitalie Marinuţă în faţa celor prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului raional Ungheni, pe 15 martie curent.
Reamintim că sloganul tinerilor din Ungheni, capitala tineretului 2011, este: „Îndrăzneşte să-ţi trăieşti visele”. (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *