La aniversare | Monologul preşedintelui raionului, Ion Harea

Ion Harea, presedintele raionului Ungheni
Ion Harea, presedintele raionului Ungheni

Prima realizare a vieţii mele este familia. Am avut marele noroc să am o soţie foarte bună, trei copii minunaţi, care sînt azi oameni la locul lor, instruiţi, apreciaţi acolo unde se află şi activează. Sînt mîndru de ei. Cea mai mare bucurie mi-o aduce în prezent nepotul meu, Alexandru, mai ales cînd aud de la celălat capăt al firului, tocmai din Danemarca, într-o română perfectă: „Ce mai faci, bunele?”.
Sînt mîndru şi de realizările mele profesionale. Am reuşit să las acolo unde am lucrat, în calitate de zootehnician, o urmă frumoasă, pentru că totdeauna mi-am făcut datoria. Am reuşit, cum se spune la moldoveni, să construiesc şi o casă, să sap şi o fîntînă, să sădesc şi un pom.
În calitatea mea de preşedinte de raion, cred că publicul e în măsură să aprecieze ce am reuşit şi ce nu mi-a reuşit. Mi-aş dori un singur lucru: să am tot atîţia vizitatori-prieteni şi după ce voi pleca din funcţie, care să mă întrebe cum mai trăiesc, cum mă simt.
Am fost poate, pe alocuri, şi dur, dar nu am făcut-o din rea intenţie. Voi rămîne şi în continuare foarte principial, punctual, aşa cum mi-i firea. Poate nu totdeauna am fost înţeles din prima. Totuşi, m-am bucurat de fiecare dată cînd, peste o perioadă, mi s-a spus: domnule preşedinte, aţi avut dreptate.
Regrete? Am avut soluţi foarte bune şi nu totdeauna am avut curajul să le promovez, să insist asupra acestora. Nu am avut grijă de sănătatea proprie. La vîrsta mea, pe care îmi place s-o numesc copilăria bătrîneţii, ar trebui să mă simt mai bine. Celelalte vin şi pleacă; sănătatea, dacă ai zdruncinat-o, nu o mai recapeţi.
Niciodată nu am fost lăcomos de bani. Am fost  lăcomos doar de viaţă şi de acţiune. Aşa am fost, aşa şi voi rămîne.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *