Indicatori buni, rezultate promiţătoare

Zona Economică Liberă Ungheni, Sursa: Imedia.md
Zona Economică Liberă Ungheni, Sursa: Imedia.md

Zona Economică Liberă (ZEL) “Ungheni-Business”, fidelă tradiţiilor sale, continuă să obţină rezultate din ce în ce mai bune. Anul 2010 a fost unul prosper, fiind înregistrate creşteri semnificative ale principalilor indicatori economici.
Astfel, au apărut cinci noi rezidenţi, numărul total al acestora ajungînd, la începutul acestui an,  la 34. Unul dintre cele mai performante proiecte lansate în 2010 este, indiscutabil, cel realizat de către SC „Lear Coproration” SRL – producerea de echipamente pentru autovehicule, fiind exportate, pe parcursul anului, mărfuri în valoare de 128,8 milioane de lei. Compania a reuşit să creeze peste 900 de locuri de muncă.
Rezultatele obţinute per ansamblu de către rezidenţii Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” sînt şi ele promiţătoare. Volumul total al vînzărilor nete a constituit 596,7 milioane de lei, cu o pondere de peste 93% a producţiei industriale a mărfurilor de export. În perioada de referinţă s-a atestat şi o creştere cu peste 29% a volumului vînzărilor nete.
O tendinţă ascendentă se remarcă şi în ceea ce priveşte numărul angajaţilor, acesta fiind, la sfîrşitul anului 2010, cu 710 mai mare decît în anul precedent (1846 faţă de 1136 în anul 2009). Şi salariul mediu a crescut: de la 2702 lei, în anul 2009, la 3007 lei în anul 2010.
Volumul investiţiilor în Zona Economică Liberă e destul de impresionantă: 31,6 milioane dolari SUA.
La ora actuală, potrivit administratorului ZEL „Ungheni-Business”, Natalia Iepuraş, unul dintre obiectivele prioritare ale administraţiei este de a atrage cît mai multe investiţii şi de a lărgi numărul de antreprenori. În acest sens, nu este ratată nici o ocazie pentru a promova Zona Economică Liberă la diverse traininguri, expoziţii, seminarii şi forumuri investiţionale. (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *