Igor Bereghici: „Sîntem gata pentru orice provocare”

Viceprimarul s. Petreşti
Viceprimarul s. Petreşti

La început de martie, petreştenii au găsit în cutiile lor poştale o fiţuică, foarte agramată de altfel, întitulată „Expres de Petreşti”. Pentru că afinitatea cu titlul publicaţiei noastre, „Expresul de Ungheni”, este mai mult decît evidentă, nu am putut să nu reacţionăm. Este trist faptul că cineva încearcă să ne folosească în jocurile sale murdare. Mult mai trist însă este că acel cineva nu are curajul să spună lucrurilor pe nume, dacă acestea sînt adevărate, într-o manieră civilizată. Am  încercat să selectăm din acea fiţuică măcar o frază, în care să nu fie aduse injurii, gen: lunatic, leneş, somnoros, trăsnit, om bolnav, golani şi tot aşa mai departe. Nu am reuşit. Vom spune doar că tot textul se referă la activitatea celor care conduc satul, vorba autorului.
Ca să clarificăm oarecum situaţia, am mers la primărie şi i-am adresat cîteva întrebări viceprimarului Igor Bereghici.
Cui aparţine, domnule viceprimar, această „operă”?
Ştim din mîna cui a ieşit. Am discutat cu persoana în cauză despre acest „frumos” gest al său. Am întrebat-o dacă a auzit cumva de efectul bumerangului? „Da”, a răspuns. „Ştii ce gîndeşte lumea despre dumneata?”, am continuat cu întrebările. A dat din cap, precum că nu ar şti. „Uite la el, nici nu ştie a scrie, dar se vrea primar!” – aşa spune lumea. „Chiar aşa spune?”, s-a înroşit la faţă „viitorul primar”.
Am putea spune că a început deja, neoficial, campania electorală?
Sînt dintre cei care nu mai au răbdare şi-şi doresc să înceapă cît mai repede campania electorală. Deja au pornit cu tot felul de speculaţii, fără dovezi şi fapte concrete. Cîte murdării de acest gen vor mai apărea! Vom afla încă multe lucruri despre noi, pe care nici noi înşine nu le ştim. Dar sîntem deja pregătiţi. Sîntem gata pentru orice provocare.
Ce veţi face ca să ştergeţi imaginea pe care încearcă să v-o creeze cei care fac „expresuri de Petreşti”? Este scris negru pe alb şi lumea ar putea să creadă acelor afirmaţii.
O altă modalitate decît să facem o dezminţire prin intermediul presei nu văd. Vom continua să aducem la cunoştinţa populaţiei ceea ce am reuşit să realizăm în aceşti patru ani. În campania electorală vom merge din poartă în poartă, vom discuta cu oamenii, vom organiza întîlniri şi vom încerca să le deschidem ochii. Sînt oameni conştienţi care ştiu să facă diferenţa, să analizeze şi să pună lucrurile cap la cap. Din păcate, mai există şi persoane  care se lasă uşor manipulate. Acesta e publicul celui ce a scris foiţa respectivă. Sînt oameni înrăiţi pe soartă, oamenii care trăiesc greu, care au foarte multe probleme.
Pentru că tot aţi pomenit de realizări, vă propun să le spuneţi acum şi să nu aşteptaţi campania electorală.
În aceşti patru ani, am tot fost hărţuiţi şi ni s-au pus beţe în roate. Să nu uităm nici de situaţia politică din ţară, de alegerile interminabile din ultimii ani. Cu toate acestea, am reuşit să aducem grădiniţa din sat într-o stare foarte bună. Ne-a mai rămas să finisăm construirea gardului. Cred că vom reuşi în această primăvară. În plus, sîntem pe calea de a deschide şi cea de a cincea grupă în grădiniţă. Cu ajutorul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), am reuşit să rezolvăm problema încălzirii blocului B al liceului din Petreşti, să creăm condiţii egale de studii pentru toţi copiii. Oare chiar s-a uitat cum învăţau elevii la liceu pe timp de iarnă, în două schimburi, pentru că nu era peste tot căldură? În prezent, este în reparaţie totală şi sala mare de sport a liceului. Săptămîna trecută, a fost achiziţionat  inventar sportiv în sumă de 24 mii de lei. Stadionul este o altă reuşită a noastră. Dacă acum cîţiva ani puteai să vezi acolo numai păsări şi animale păscînd, acum e altfel. Am îngrădit stadionul, am plantat copaci, am instalat bănci pentru odihnă. Este un loc plăcut, unde poţi să te odihneşti, să practici sportul. Şi nu se încuie pe timp de noapte, aşa cum se speculează. Am reparat de asemenea două drumuri cu ajutorul sătenilor. Succesul nu ne aparţine în totalitate, dar am ajutat şi noi, primăria. Cred că e un lucru bun că pe timp de noapte străzile centrale sînt iluminate atît la Petreşti, cît şi la Medeleni. Apeductul de la Medeleni este o altă realizare a noastră. Cu ajutorul FISM-ului şi al Consiliului raional, am reuşit, chiar săptămîna trecută, să cumpărăm mobilier pentru două săli de clasă. Ne-am propus ca în fiecare an să alocăm bani din bugetul primăriei pentru reparaţia a cinci săli de clasă. Preconizăm ca anul acesta să reparăm şi drumul de la intrare în localitate. Cea mai mare durere a noastră rămîne Casa de cultură, atît din Petreşti, cît şi din Medeleni, dar şi gimnaziul de la Medeleni. Vom reuşi şi reparaţia acestora. Nu vreau să ne lăudăm, dar cred că lumea trebuie să fie informată.
Aici, pe această foaie, scrie clar, cu litere mari, că este primul număr. Credeţi că va apărea şi al doilea?
Nu cred. Am discutat cu autorul şi parcă a înţeles că nu mai are rost să continue cu aceste speculaţii false.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *