Sergiu Botnăraş – noul antrenor al FC Costuleni

Sergiu Botnaras - noul antrenor al FC Costuleni
Sergiu Botnaras - noul antrenor al FC Costuleni (foto: eurofotbal.info)

FC Costuleni nu a stat mult pe gânduri după ce s-a despărţit de tehnicianul Igor Ursachi şi a angajat un nou antrenor principal.
„Fostul portar al selecţionatei Moldovei, Sergiu Botnăraş, se va ocupa de pregătirea „leilor” până la finalul acestui sezon, salarul fiind confidenţial. În staff-ul său va activa doar antrenorul secund Marcel Reşitca”, a declarat pentru www.jurnalsportiv.md, preşedintele FC Costuleni, Iurie Chirinciuc.
Botnăraş preia echipa după ce fostul antrenor Igor Ursachi şi-a dat demisia după partida pierdută de FC Costuleni, scor 2-0, cu Milsami Orhei. Ursachi a stat pe banca “leilor” 11 partide, 10 din campionat şi una din cupă, unde a cules doar 3 victorii, 3-0 cu “Găgăuzia”, 1-0 cu “Academia” şi 2-1 cu “SG” Suruceni.
În vârstă de 47 de ani, Botnăraş şi-a început cariera de antrenor la “Constructorul” Chişinău, în funcţia de antrenor de portari, a urmat apoi în postul de antrenor secund la “Zimbru” Chişinău. A debutat ca antrenor principal în anul 2001 la echipa “Politehnica” Chişinău. În perioada 2003-2009 a lucrat ca antrenor de portari la echipele “Pegah” Rasht (Iran), “Iskra-Stal” Râbniţa şi “Rapid” Ghidighici.
În anul 2009 a ajuns în funcţia de antrenor principal la “Dacia” Chişinău, ca în acelaşi sezon 2009-2010, să ajungă pe banca celor de la “Găgăuzia” Comrat.
Botnăraş a fost un mare fotbalist. El şi-a început cariera în anul 1982 sub tricoul echipei ”Automobilist” Tiraspol, urmând să joace mai apoi la “Zimbru” Chişinău, “Zarea” Bălţi, “SKA” Odesa (Ucraina) şi “Dacia” Chişinău. Sergiu a fost convocat şi la echipa naţională a Republicii Moldova.
Noul tehnician preia echipa într-o stare tensionată, locul 11 în clasament, cu doar 18 puncte, fiind despărţită de 7 puncte de ultima poziţie. Botnăraş va fi prezentat lotului luni, 28 februarie. Primul meci pe banca costulenilor îl va disputa miercuri, 2 martie, la Tiraspol, contra echipei FC “Tiraspol”.
Sursa: JurnalSportiv


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *