Religia în școală este deja o realitate

La ora actuală, în raionul Ungheni religia este predată în 79 de clase din 23 de instituții din cele 61 existente; 1450 de elevi și-au exprimat dorința s-o studieze. Predau 6 preoți, 4 pedagogi cu studii teologice și 16 pedagogi de alte specialități.
De notat că marea majoritate a școlilor în care se predă religia la ora actuală sînt din mediul rural. Iulia Pancu, şefa Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, şi-a exprimat regretul că în instituţiile de învăţămînt din oraşul Ungheni religia, deocamdată, este neglijată.
„Acest curs le va face copiilor numai bine. Cei ce-l frecventează vor fi, cu siguranță, altfel în comparație cu cei ce nu l-au trecut. Or, educaţia spiritual-morală este foarte importantă. Rău nu îi va face nimănui. Trebuie să poți alege și ceva bun în viața aceasta”, a menţionat dînsa. Cursul de religie se studiază opţional, doar la cererea părinţilor, în clasele V-IX. Fiecare instituţie din raion a primit cîte un manual-îndrumar. Predarea religiei a început de la 1 septembrie, în baza cererilor părinților.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *