Realizarea unui vis care părea irealizabil

Cei 124 de copii de la grădiniţa din Petreşti vor avea, cu siguranţă, un corp sănătos, aşa cum îşi doreşte conducerea instituţiei respective, aşa cum îşi doreşte primarul satului, aşa cum îşi doresc părinţii.
Graţie unui proiect implementat recent, aici au fost instalate tobogane, galerii sportive, piste de alergări, scăriţe, mingi pentru dezvoltarea trunchiului. De ceva timp, micuţii petreşteni au condiţii bune pentru joacă, dar şi pentru competiţii sportive. „Nici nu am visat că am putea avea vreodată asemenea echipament”, a recunoscut directoarea grădiniţei, Silvia Bernic.
Iată că s-a putut, datorită Fundaţiei Comunitare din Ungheni, care a acceptat proiectul petreştenilor „Într-un corp sănătos o minte sănătoasă” şi le-a oferit un grant în valoare de 6125 de lei. Au pus mînă de la mînă şi cei 80 de părinţi. Fiecare dintre ei a contribuit cu cîte 50 de lei. Omul de afaceri Serghei Nisteriuc, conducătorul unei gospodării ţărăneşti din Petreşti, a venit cu o donaţie de 400 de lei, iar Alexandru Văcăraş, un alt om de afaceri, nu a ezitat să le ofere reprezentanţilor grădiniţei sfaturi utile privind echipamentul sportiv. Astfel, a fost posibilă realizarea unui vis care părea irealizabil.
Primarul de Petreşti, Vadim Dadus, a promis că în acest an va face tot posibilul ca să fie deschisă în incinta grădiniţei şi o adevărată sală de sporturi.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *