Captura RECORD: 900 de cartuse de tigari in toaletele trenului "Prietenia"

Politistii de frontiera si vamesii de la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar au descoperit peste 900 de cartuse de tigari, ce fusesera ascunse de insotitorii trenului „Prietenia” in podul toaletelor. Aceasta este cea mai mare cantitate de tigari descoperita ascunsa intr-un tren, de la infiintarea Politiei de Frontiera romane.
Inspectorul principal Denis Mihaela Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi, a declarat ca in trenul accelerat 401, care circula pe ruta Chisinau-Bucuresti, au fost gasite 9 140 pachete cu tigari de diferite marci, cu timbru de acciza din Republica Moldova.
In timpul controlului efectuat in primele doua vagoane, politistii de frontiera si vamesii au descoperit in recipientul special destinat inmagazinarii freonului necesar aerului conditionat, aflat in podul toaletelor, un recipient care avea doua portite confectionate artizanal. In acest loc au fost descoperite 6 670 pachete cu tigari. Cercetarile au aratat ca tigarile apartin insotitorului de vagon, un cetatean moldovean in varsta de 42 de ani.
De asemenea, in cel de-al treilea vagon au fost gasite intr-un loc similar 2 470 de pachete cu tigari de diferite marci, ascunse de insotitorul de vagon, un moldovean de 25 de ani.
„Barbatii au declarat ca au achizitionat tigarile pentru a le vinde ulterior pe teritoriul Romaniei”, a declarat Lazar.
Autoritatea vamala a ridicat tigarile si i-a sanctionat contraventional pe insotitori cu amenda in valoare de 10 000 de lei romanesti fiecare pentru comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10000 de tigarete.
Cei doi vor fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi. In plus, autoritatile romane le vor anula vizele de intrare in tara.
Informatia despre captura de la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi vine la cateva zile dupa ce aproape 60 de politisti de frontiera si vamesi au fost retinuti in Vama Siret, pentru trafic de tigari si luare de mita. Ulterior, cei retinuti au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.
Sursa: HotNews.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *