Opinia tinerilor

Viitorul ne aparţine
Probabil, cunoaşteţi deja că Ungheniul devine din ce în ce mai atractiv, devine un oraş deosebit. Progresul ce se resimte se datorează şi Centrului Regional de Resurse pentru Tineri, care a reuşit să stabilească un parteneriat eficient cu Primăria Ungheni şi Consiliul Raional, transformînd oraşul într-o Capitală a tineretului, unde visele pot deveni realitate. În acest an, Capitala tineretului va fi un oraş al împlinirilor, va fi locul în care ne vom petrece timpul liber într-un mod util şi interactiv. Aici tinerii au toate şansele să-şi creeze o cale spre un viitor cît mai prosper. Tinerii din Ungheni au demonstrat şi vor mai demonstra că sînt capabili să activeze în beneficiul comunităţii, că pot îmbina plăcutul cu utilul, că pot să intervină cu noi idei, cu noi acţiuni atît în folosul lor, cît şi în folosul celor din jur. Ei pot rezolva problemele societaţii, fiind susţinuţi şi îndrumaţi de către cei maturi.
Mulţumim Centrului Regional de Resurse pentru Tineri că ne oferă posibilitatea de a vedea lumea cu alţi ochi, de a ne descoperi pe noi înşine, devenind mai statornici, mai atenţi la tot ce are loc în societatea în care trăim şi activăm. Noi, tinerii, sîntem viitorul, sîntem un exemplu de urmat pentru generaţiile viitoare şi trebuie să conştientizăm rolul pe care-l avem în promovarea valorilor umane, în schimbarea spre bine. Cu adevărat, tinereţea este o artă ce aşteaptă clipa de a fi descoperită.
Îndrazneşte! Descoperă!
Irina Bodrug,
membră a Grupului voluntarilor din cadrul proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”

___________________________________________________________________________________________
Împreună vom reuşi
Într-o lume în care din ce în ce mai puţini tineri îşi aduc aminte unul de celălalt, noi, voluntarii proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”, avem misiunea de a atrage şi a motiva cît mai mulţi semeni de-ai noştri să participe în activităţile preconizate.
Se vorbeşte foarte mult despre acest proiect. S-a scris, s-au realizat reportaje atît de la activităţile ce au precedat lansarea proiectuluio, cît şi de la evenimentul propriu-zis, la care au participat numeroşi oficiali din Ungheni, Chişinău, Iaşi. Oaspeţii au menţionat importanţa acestui proiect, subliniind faptul că el este destinat tinerilor. Deci, activităţile nu pot fi organizate şi desfăşurate fără ei.
În pofida faptului că proiectul „Ungheni – Capitala Tineretului 2011” a fost promovat cu insistenţă de mass-media scrisă şi electronică, au fost elaborate foarte multe materiale informaţionale şi promoţionale, mulţi tineri încă nu au înţeles scopul acestuia, nu cunosc prea multe despre activităţile care se vor realiza. Motivul? Lipsa de interes, indiferenţa.
Noi, voluntarii, sîntem o echipă de tineri energici, activi, care avem un scop bine definit – dorim să promovăm activităţile ce se realizează, tinerii care se implică, valorile oraşului şi raionului Ungheni. Vom reuşi în parteneriat cu adulţii.
Sîntem 20 de tineri, fiecare cu idei unice şi ingenioase, dar ne uneşte un gînd: „Împreună vom reuşi!”.
Alina Iepuraş,
membră a Grupului voluntarilor din cadrul proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”

__________________________________________________________________________________________
Ungheni – Capitala Tineretului 2011
Cred că e foarte important faptul că tinerii sînt cei ce se vor implica şi în planificarea, şi în realizarea activităţilor prevăzute în cadrul proiectului. Numai aşa acestea vor fi interesante şi atractive pentru ei. Proiectul va oferi posibilitatea ca fiecare tînăr să se afirme ca personalitate, ca cetăţean. Eu mă voi implica, fie ca participant la unele evenimente, fie ca şi organizator.
Sînt mîndru că locuiesc în Ungheni.
Ion Negru, voluntar CRRT, membru a Grupului voluntarilor din cadrul proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”
_________________________________________________________________________________________________________
Acest proiect oferă noi oportunităţi pentru noi, tinerii în dezvoltare. Includerea noastră timpurie în astfel de activităţi ne deschide noi portiţe spre viitor. Experienţele trăite acum ne vor ajuta ulterior în domeniul de activitate pe care-l vom alege.
Tinerii sînt activi şi doresc să se implice.
Irina Sîrghi, voluntar CRRT


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *