O farfurie de supă şi un strop de… bucurie

Prinz oferit de Crucea Rosie
Prinz oferit de Crucea Rosie

Zeci de bătrîni solitari, copii orfani sau din familii numeroase, persoane cu dizabilităţi sau defavorizate vor beneficia, de acum înainte, timp de jumătate de an, de prînzuri gratuite. După o pauză de trei ani, Crucea Roşie revine cu un nou program, care prevede, pentru Ungheni, 2900 de prînzuri în sumă totală de 58 mii lei.
Banii au fost oferiţi de către Crucea Roşie din Elveţia, iar startul programului a fost dat pe 14 februarie curent. Zilnic, cîte 25 de persoane aflate la limita disperării vor avea parte de o supă caldă, de o bucăţică de carne sau peşte, de o vorbă bună şi o încurajare. Beneficiarii au fost selectaţi cu ajutorul asistenţilor sociali din Ungheni, ai directorilor de licee, ai unor organizaţii ce-i au sub tutelă pe bolnavii de cancer. „Fiecare persoană va beneficai de prînzuri gratuite timp de o lună, după care va fi înlocuită cu alta. Astfel, ne dorim să oferim un strop de bucurie unui număr cît mai mare de ungheneni care se confruntă cu numeroase probleme. Pe lîngă faptul că beneficaiză de prînzuri gratuite, ei vor avea posibilitatea să se întîlnească, să comunice”, a dat explicaţiile de rigoare Elena Gavrişov, directorul Crucii Roşii Ungheni.
Anterior, timp de zece ani consecutiv, Crucea Roşie din Elveţia a finanţat programul „Prînzuri gratuite”, de care au beneficiat şi sute de ungheneni. (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *