LIVE TEXT, FOTO | Lansarea proiectului Ungheni – capitala tineretului 2011

UPDATE: Marian Lupu apreciază înalt ceea ce are loc la Ungheni. Menționează curajul, dîrzenia autorităților publice locale de a susține și a promova politicile de tineret. Proiectul va deveni unul foarte atractiv pentru toată Republica Moldova. Într-un ceas bun!


UPDATE: Capitala Tineretului are imnul său. Versuri – Radu Gulica (ElRadu), muzica – Ion Lincovschi. Ambii – originari din raionul Ungheni. Capitala tineretului are logo-ul său, emblema, site-ul său. Autorilor li se decernează diplome.
UPDATE: Ministrul Tineretului, Ion Cebanu, îi înmînează primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, o agendă în care să-și înregistreze ideile ce țin de tineri.
UPDATE: Lidia Sanduleac, liceeana anului la Ungheni: De ce Ungheniul a fost declarat capitala tineretului? Pentru că aici, la Ungheni, avem o puternică infuzie de tineri, pentru că tinerii la Ungheni își exprimă liber opiniile, sîntem încurajați și susținuți, pentru că la Ungheni tinerii discută de la egal la egal, pentru că sîntem mulți, activi, motivați.
UPDATE: Alexandru Ambros, primarul de Ungheni: Ne-am propus din start să cîștigăm proiectul respectiv și am reușit. De ce? Pentru că ne-am unit eforturile: Primăria și Consiliul Raional.
UPDATE: Angela Ciocîrlan, directorul Centrului Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni, vorbește despre proiectele pe care și le propun organizațiile de tineret din regiune. Printre acestea: crearea unui centru non-formal, crearea unui centru de recalificare profesională, crearea unui centru multifuncțional cu piscină, bowling. Documentul elaborat de ungheneni va fi transmis spre examinare autorităților centrale.
UPDATE: Galina Petcu, cel mai bun voluntar din R. Molodva pentru anul 2010, angajată a Centrului Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni: Avem în raionul Ungheni 61 de gimnazii și licee, 40 de biblioteci, 5 instituții extrașcolare, 15 ONG-uri active de tineret, 33 consilii locale ale tinerilor. Tinerii sînt activi, sînt în schimbare, ei sînt dornici să se informeze, să acționeze.
UPDATE: În scurt timp vor fi plasate și fotografii de la eveniment.
UPDATE: Tatiana Lazăr, specialist tineret și sport din Cadrul Direcției Învățămînt, Tineret și Sport vorbește despre Strategia și politicile de tineret din Ungheni.
UPDATE: Ion Cebanu, ministrul Tineretului: Avînd în vedere că Ungheniul este situat pe malul Prutului, în imediata apropiere a Uniunii Europene, trebuie să aducem Uniunea Europeană aici. Asta își propune proiectul Ungheni – Capitala Tineretului 2011.
UPDATE: Marian Lupu: Aveți multe de făcut, să dezvoltați capacitatea de inițiativă a tinerilor. Avem încă o pasivitate a tinerilor. Parlamentul, președinția nu se oprește aici, voi rămîne în contact direct cu conducerea orașului, a raionului, pentru a vedea dacă aveți nevoie de ajutor, dar și care-s succesele obținute.
UPDATE: Marian Lupu, președintele interimar:  Bine v-am găsit aici, în capitala de vest a R. Moldova. Considerați că ați obținut acest statut oficial. Salut inițiativa Ministerului Tineretului de a realiza acest proiect. Ca tinerii să se manifeste e nevoie să fie create premisele necesare. Asta e logica acestui proiect. Pentru mine nu e nimic straniu că proiectul a fost cîștigat de Ungheni, căci are un potențial deosebit economic, social. A fost un cîștig bine meritat.
UPDATE: Tudor Darie, consilier al prim-ministrului Vlad Filat: Ungheniul se află cel mai aproape de Uniunea Europeană. Vom avea în anii următori o politică coerentă în domeniul tineretului. Regret că e prea puțină presă la eveniment. Presa noastră s-a obișnuit că evenimentele importante au loc doar la Chișinău. Iată că sînt și la Ungheni și vor mai fi pe parcursul acestui an.
UPDATE: Constantin Simirad, președintele Consiliului Județean Iași, cetățean de onoare al orașului Ungheni salută prezența. Vă urez să obțineți și la anul acest proiect, căci aveți deja experiență.
UPDATE: Primarul de Ungheni: Ungheniul este capitala de vest a R. Moldova.  Proiectul Ungheni – Capitala Tineretului este pionier. Dacă nu este recunoscut oficial Ungheniul ca o capitală de vest, iată că sîntem recunoscuți capitală a tineretului.
UPDATE: Rostește un cuvînt de salut președintele raionului, Ion Harea: Mă mîndresc că tinerii din Ungheni au demonstrat că sînt cei mai buni. Mulțumește echipei proiectului, care a avut ambiția de a cîștiga. Vor fi activități, vor fi multe acțiuni. În Consiliul Raional majoritatea angajaților, 22 la număr sînt tineri. Ungheniul merită să fie capitala tineretului.
UPDATE: Este prezent ministrul Tineretului al R. Moldova, Ion Cebanu. Participă organizații de tineri din Soroca, Criuleni, Nisporeni, Călărași, consilieri raionali, reprezentanți ai administrației publice locale, ai organizațiilor neguverrnamentale.
In sala de conferințe a Centrului Patria din Ungheni sint prezente oficialități din Chișinău și Iași: Marian Lupu, președintele interimar al R. Moldova, Constantin Simirad, președintele Consiliului Județean Iași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *