La deszăpezirea drumurilor s-a lucrat toată noaptea

Zapada a cazut si la UngheniSe pare că ninsoarea care ne-a uimit în dimineaţa zilei de 23 februarie nu prea a dat mari bătăi de cap şoferilor. Potrivit lui Leonid Morcov, directorul SA „Drumuri-Ungheni”, la deszăpezirea drumurilor din raionul Ungheni s-a lucrat toată noaptea.
S-a lucrat şi în ziua de 23 februarie. La lupta cu zăpada au fost trimişi peste 30 de lucrători, au fost utilizate două autogreidere, trei autospeciale, încărcătoarele existente. Totul – pentru a crea condiţii de deplasare cît mai favorabile atît pentru autoturisme, cît şi pentru cetăţeni. „Avem un serviciu care lucrează nonstop şi, în măsura posibilităţilor, ne facem datoria. Sîntem pregătiţi să intervenim şi la orice solicitare”, a subliniat directorul SA „Drumuri-Ungheni”.
„Drumurile sînt bune, au fost împrăştiate materiale antiderapante, maşinile merg fără nici o problemă. Avem doi angajaţi în primărie care s-au ocupat de acest lucru şi, la ora şase dimineaţa, drumul de acces spre sat era deja pregătit pentru circulaţie”, a remarcat Alexei Popa, primarul de Mănoileşti.
Se pare că nu atît de bine au stat lucrurile în zonele mai îndepărtate, unde, pînă în orele prînzului, în ziua de 23 februarie, drumurile nu prea erau curăţite. „De obicei, greiderul ajunge numai pînă la Boghenii Noi, nu şi pînă la Năpădeni. Maşinile, la moment, nu prea circulă, iar lumea se porneşte cu frică la drum”, ne-a spus Maria Iov, primarul de Năpădeni. Foarte zgîrcit la vorbă s-a dovedit a fi primarul de Cornova, Constantin Mitică, atunci cînd l-am contactat telefonic, solicitîndu-i să ne spună cum sînt drumurile spre sat. „Drumurile-s bune”, a răspuns şi a închis telefonul.
În cazul în care în următoarele zile va mai ninge, nu ne paşte pericolul blocării drumurilor. „Echipele speciale vor face faţă tuturor necesităţilor”, a dat asigurări Leonid Morcov.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *