Drogul din vagonul-restaurant descoperit de patrupedul “THUA”

Thua - ciinele antidrog
Thua - ciinele antidrog

Printre mirosurile de bucate apetisante din vagonul-restaurant al garniturii trenului de pasageri „Chişinău-Bucureşti”, ajutorul patruped al vameşilor postului „Ungheni-Cristeşti” – cîinele antidrog „Thua”, a descoperit o pungă cu circa 160 grame de marihuană.
În zona de control vamal „Gara internaţională” vagoanele trenului de rută 105/106 au fost supuse controlului mixt vamă-grăniceri, călătorii şi însoţitorii de vagoane au declarat banii şi obiectele transportate. Surpriza avea să fie pe seama cîinelui antidrog, care în vagonul-restaurant, în spatele unui frigider, a descoperit o pungă cu un conţinut din substanţă de origine vegetală cu o greutate de circa 160 grame. Ulterior, masa vegetală uscată mărunţită a fost examinată într-un laborator al Ministerului de Interne, constatarea tehnico-stiinţifică fiind univocă – în pungă era substanţa narcoptică „marihuană”, fapt documentat în raportul de constatare. Doar posesorul acestei cantităţi de drog, în urma examenului comparativ de identificare a urmelor palpabile pe amabalaj, n-a fost fost posibil de stabilit, iar bufetarul, responsabil de vagonul-restaurant, şi-a declinat responsabilitatea de participare în transportarea narcoticului.
Tentativa de trecere peste frontiera vamală a Republicii Moldova a substanţelor narcotice este examinată în conformitate cu cerinţele Codului de procedura penală, materialele acumulate fiind examinate de către ofiţerii din cadrul Departamentului de Aplicare a Legii al Serviciului Vamal.
În decursul anului trecut la posturile vamale din cadrul Biroului vamal Ungheni au fost depistate două cazuri de încercare de trecere frauduloasă a marihuanei spre România prin postul Sculeni, descoperite de cîinele antidrog în autobusele de rută. Nici atunci posesorii acestor droguri nu au fost identificaţi, pungile cu substanţă halucinantă fiind aruncate arbitrar sub banchetele unităţilor de transport. Din anul 2005 în trenurile de pasageri verificate la postul vamal „Ungheni-Cristeşti”n-au mai fost depistate droguri.
Sursa text/foto: customs.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *