Primarul ia apărarea unghenenilor

Deşi statisticile spun că infracţionalitatea în oraşul Ungheni a crescut, în anul 2010, cu 82,6%, fiind înregistrate 414 crime, în comparaţie cu 151 în anul 2009, primarul Alexandru Ambros refuză să accepte o asemenea stare de lucruri.
„Este vorba de infracțiunile comise pe teritoriul Ungheniului, dar nu neapărat de ungheneni. Trebuie să spunem foarte clar: Ungheniul este un punct de atracție pentru multă lume din raion, dar şi din regiune. De aceea se şi întîmplă aici foarte multe lucruri urîte”, a menţionat dînsul. Totodată, multe dintre infracţiuni au fost comise în anii precedenţi, dar au fost înregistrate abia în 2010.
„Avem o creștere de 600% în ceea ce priveşte falsificarea documentelor pentru obţinerea creditelor bancare. Normal că aceste infracţiuni s-au comis pe teritoriul orașului Ungheni, căci aici se află 13 filialele ale băncilor comerciale din Republica Moldova. Nu putea să se întîmple  la Curtoaia sau în alt sat”, a remarcat primarul.
Sau răpirile de automobile. Numărul acestora a crescut de la 2 la 17. De fapt, potrivit şefului Secţiei de poliţie a oraşului Ungheni, Sergiu Postolachi, în marea majoritate a fost vorba de acelaşi grup – de minori (!) –  care deja se specializaseră în răpirea automobilelor. Adolescenţii fuseseră stabiliţi, fuseseră aduşi în faţa instanţei. Dar, fiind condamnaţi convenţional, ei şi-au continuat „activitatea”.
„S-au găsit niște „specialişti” care ne-au făcut indicii”, a concluzionat primarul, după care a continuat: „Ei furau, intrau în sala de judecată, judecata îi elibera, ieșeau și erau furau. În sfîrșit, cineva a spus: pînă aici”.
Pe de altă parte, Alexandru Ambros s-a declarat îngrijorat de ceea ce se întîmplă. „Cifrele existente trebuie să ne pună pe gînduri. Răpiri de transport, violuri, leziuni corporale grave, furturi – este urît. Trebuie să depunem cu toţii eforturi pentru a schimba situaţia în bine”,  a subiliniat dînsul.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *