O premieră a tinerilor din Cetireni

„Doar implicindu-ne, putem miza pe un viitor” – cu acest slogan a dat startul implemenării unui  proiect susţinut finanaciar de către Fondul pentru Tineri din Ungheni grupul de iniţiativă “Victoria” din Cetireni.

Tinerii voluntari de la Cetireni
Tinerii voluntari de la Cetireni

Tinerii voluntari de la Cetireni şi-au propus să amenajeze scuarul liceului, instalînd aici trei banchete şi trei tomberoane. În ajutor le-a venit Fondul pentru Tineri din Ungheni, care anunţase un concurs de granturi mici. Proiectul a fost depus, iar grantul obţinut a fost de 4038 lei. Le-a întins o mînă de ajutor şi primăria din localitate, care a co-finanţat proiectul cu suma de 2000 de lei.
De notat că pentru elevii de la Liceul din Cetireni proiectul respectiv a fost o premieră. Pînă acum, nu s-au mai implicat în astfel de activităţi, au recunoscut voluntarii grupului de iniţiativă. În plus, implementarea proiectului le-a adus multe beneficii. “În primul rînd, am reuşit să trezim interesul colegilor noştri pentru voluntariat şi promovarea acestuia. În al doilea rînd, am devenit mai încrezuţi în forţele proprii şi ne propunem să iniţiem şi alte activităţi de acest fel”, a subliniat Mihaela Gorincioi, liderul grupului de iniţiativă, elevă în clasa a VIII-a la liceul din Cetireni. Dînsa s-a declarat satisfăcută şi pentru faptul că mulţi colegi de liceu au fost receptivi la această iniţiativă, astfel că amenajarea scuarului a devenit, în cele din urmă, un succes comun.
Printre cei mai activi voluntari ai grupului de iniţiativă se numără şi: Crina Cucu, Ion Palai, Ion Şişchin, Efrosinia Gorincioi.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *