În noul an cu inima deschisă

Pentru că tot am întrebat lumea cum a fost anul 2010 şi ce ne aşteaptă în anul 2011, vom continua subiectul şi în editorialul din aceatsă pagină.
A fost un an interesant. Un an, în care nu am avut timp să ne plictisim. Pentru prima dată, am fost martorii unei democraţii veritabile. Vă amintiţi cum ministrul de Interne i-a interzis preşedintelui interimar al statului să intre în secţia de arhivă? Oare ar fi putut să se întîmple aşa ceva pe vremea lui Voronin? Sau negocierile care au loc deja de mai bine de o lună. Sigur, nu ne prea plac, ne dorim cu toţii o claritate, un deznodămînt fericit. Dar asta e democraţia şi noi trebuie s-o învăţăm. Oare era mai bine cînd un singur partid lua puterea şi, timp de patru ani, făcea tot ce-i trăsnea prin cap? Nu întîmplător, ne-am trezit acum cu milionari care nu ştiu ce înseamnă să munceşti cinstit. Nu întîmplător, ne-am trezit că instituţiile noastre sînt îmbibate cu corupţie.
Anul 2010 a fost un an al schimbărilor. În multe cazuri, al schimbărilor în bine. Cel puţin, am început a respira mai uşor. Presa a devenit mult mai liberă. Avem şi la Ungheni o armată întreagă de ziarişti. E un semn bun. Chiar foarte bun aş zice. În ajun de an nou, am făcut o „alianţă” şi noi, presa din Ungheni. Sîntem, deocamdată, trei: „Expresul de Ungheni”, „EuroNova Tv”, „Expresul.com”. Dar, cu siguranţă, vom fi mai mulţi. Şi atunci veţi vedea putere!
Ziceam că a fost un an al schimbărilor. Al schimbărilor de şefi. Au venit oameni noi în foarte multe instituţii. E prea devreme să judecăm dacă toţi sînt cei mai potriviţi la locul potrivit. Iată un subiect, la care vom reveni în 2011.
A fost un an în care s-a vorbit şi s-a scris foarte mult şi foarte des despre Ungheni. În majoritatea cazurilor, despre bine. Am pus şi noi umărul la promovarea imaginii raionului, a oraşului. Şi sîntem mîndri pentru acceastă realizare a noastră. Dar şi a celor care au muncit şi au făcut astfel, ca noi, presa locală, să avem despre ce scrie.
Ne dorim un an şi mai bun. Credem că aşa va fi. Nu are cum să fie mai rău. Am văzut în ultimele zile foarte multă lume optimistă. Pentru prima dată în ultimul deceniu!
Aşa să intrăm în noul an: cu inima deschisă, cu zîmbetul pe buze şi încrederea că totul va fi bine. Să lăsăm în vechiul an frustrările, nemulţumirile, ura şi invidia. Aşa să fie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *