Divorţurile – în scădere

Pentru prima dată, în ultimul deceniu, numărul divorţurilor înregistrate la Ungheni a scăzut sub 300, fiind cu 94 mai mic decît în anul precedent. Astfel, în 2010 au fost înregistrate 291 de divorţuri faţă de 385 în 2009.
S-au destărmat, în 2010, 12 familii ce-şi înregistraseră căsătoria cu un an înainte. Cele mai scurte căsnicii le-au avut două cupluri care şi-au spus un da ferm în luna septembrie 2009, iar peste mai puţin de şase luni, în luna aprilie 2010, tinerii însurăţei s-au despărţit.
În 2010, s-a destrămat oficial şi o familie cu o vechime de 41 de ani. Au fost înregistrate divorţuri şi după 39 de ani de viaţă conjugală, şi după 35, dar şi după un an, doi, trei.
Cel mai fecvent motiv invocat în cazul divorţurilor este unul devenit deja clasic: incompatibilitate de caractere. Şi asta, după 20 sau 30 de ani de căsnicie! În cererile de divorţ de acord comun s-au regăsit, în 2010, şi alte motive, unele foarte curioase.
De exemplu, după trei ani de convieţuire împreună, el motivează decizia sa de a divorţa prin trei cuvinte: “Ea nu lucrează”. Acelaşi motiv îl invocă, la rîndul ei, şi femeia: “El nu lucrează”. Sau un alt exemplu. După 11 luni de căsnicie, el spune: “N-o mai iubesc”. Ea: “E prea frumos”.
Altcineva, după doi ani de la căsătorie, declară scurt: “Rămas în ţară”. Ea, la fel de scurt: “Plecată peste hotare”. După 31 de ani de căsnicie, el: “Am altă femeie”. Ea refuză să aducă vreun motiv.
În 2010, s-au înregistrat şi şapte divorţuri cu cetăţeni străini. Cel mai mare număr de divorţuri din ultimul deceniu a fost de 416 – în anul 2005.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *