VIDEO | Multe realizări, proiecte, premiere pentru Republica Moldova


Anul 2010 pleacă în istorie. Au mai rămas doar cîteva zile pînă vom păşi, cu noi speranţe, în 2011. Dar pînă atunci, reprezentanţii administraţiei publice raionale ne-au propus să facem o retrospectivă a celor trăite.
La 20 decembrie, toată mass-media din raionul Ungheni a fost invitată la o conferinţă de presă, la care a fost prezent preşedintele raionului, Ion Harea, cei doi vicepreşedinţi: Ludmila Guzun şi Petru Langa, şefi ai serviciilor Consiliului raional, consilieri raionali. „Este o dovadă a deschiderii noastre şi a transparenţei acţiunilor pe care le realizăm”, a subliniat preşedintele raionului chiar de la bun început.
Cum a fost anul 2010?
Ion Harea, preşedintele raionului:
A fost un an compicat din punct de vedere politic, economic, social. Am avut şi referendum, am avut şi alegeri parlamentare. Am avut parte şi de cataclisme naturale, inundaţiile nu ne-au ocolit. Dar am făcut faţă. Pentru mine personal, în calitate de preşedinte al raionului, anul 2010 a fost un an al afirmării echipei. Anume acest spirit de echipă a făcut ca cele 127 de decizii ale Consiliului Raional, adoptate la cele zece şedinţe, să fie, în majoritate, executate. Mai sînt în lucru 33, iar de 22 ne conducem în permanenţă.
Ludmila Guzun, vicepreşedintele raionului:
A fost un an cu o activitate destul de furtunoasă, cu multe acţiuni. Bucură că acum, la sfîrşit de an, putem vorbi despre multe realizări frumoase.
Eudochia Viziru, şefa Direcţiei Economie şi Reforme:
În 2010, s-a înregistrat o uşoară creştere a indicatorilor socio-economici, care a început în a doua jumătate a anului şi se păstrează pînă în prezent. Din toate raioanele republicii, doar la Ungheni creşterea a constituit peste 10%.
Viorel Scutaru, şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie:
2010 a fost un an reuşit în agricultură. În primul rînd, am avut parte de condiţii climaterice bune pentru dezvoltarea culturilor agricole. În al doilea rînd, datorită demonopolizării pieţei, a început să se îmbunătăţească situaţia financiară a agenţilor economici din agricultură. Acum, ei pot exporta fără intermediari producţia agricolă, ceea ce a influenţat benefic asupra dezvoltării lor.
Violeta Petre, consilier raional:
M-am bucurat că la şedinţele Consiliului Raional au fost înaintate proiecte de decizii ce ţin de dezvoltarea locală. Acestea au fost susţinute întotdeauna, au fost realizate cu succes. Cred că atît oraşul, cît şi raionul sînt printre cele mai prospere din republică – aceasta ne-o spun toţi cei ce ne vizitează. Ne bucurăm pentru realizările noastre comune.
Sursa video: AICI TV


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *