VIDEO | CREDO la 5 ani de activitate


Centrul de Reintegrare socială a tinerilor CREDO a împlinit 5 ani de activitate. Instituţia a fost deschisă la 12 decembrie 2005, graţie unui proiect ambiţios al Asociaţiei de Educaţie Civică „Viitorul începe Azi” în frunte cu Constantin Stratulat.
Pe parcursul acestor ani, Centrul a prestat servicii de asistenţă psihologică, pedagogică, juridică şi de dobîndire a deprinderilor de viaţă independentă pentru tinerii aflaţi în dificultate. O atenţie majoră s-a acordat şi activităţilor ce ţin de medierea şi asistarea procesului de integrare socială.
Portivit unui comunicat de presă al Asociaţiei „Viitorul începe Azi”, numai în 11 luni ale anului 2010 au fost asistate 125 de cazuri, inclusiv 94 în regim de zi şi 35 în regim de plasament, 72 de tineri au absolvit cursuri de instruire profesională, 56 au fost integraţi în cîmpul muncii. Au beneficiat de cofinanţare la salariu 13 tineri angajaţi, iar 84 de tineri din raionul Ungheni, precum şi din alte raioane au fost reintegraţi în familie şi societate.
Centrul CREDO a fost creat în baza grantului oferit de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova în cadrul proiectului „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei”, avînd drept scop integrarea în societate a tinerilor aflaţi în dificultate, în special a celor orfani, din familii monoparentale şi fără sprijin parental. Pentru ca acest scop să fie atins, a fost creat şi dezvoltat un complex de servicii integrate, care să faciliteze inserţia socio-profesională a tinerilor beneficiari.
Centrul de integrare socială a tinerilor CREDO este al treilea centru social creat de Asociaţia de Educaţie Civică „Viitorul începe azi” la Ungheni, în parteneriat cu Primăria Ungheni. Anterior, a fost creat Centrul de servicii comunitare pentru copiii în situaţii de risc „Casă pentru Toţi” şi Centrul de reabilitare şi reintegrare socială a bătrînilor.
Sursa video: TV Euronova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *