Un muzeu în memoria lui Gheorghe Bodolica

Primii bani pentru muzeu
Primii bani pentru muzeu

Angajaţii Palatului de cultură din Ungheni vor să păstreze vie memoria regretatului Gheorghe Bodolica, fostul director al Palatului. În acest sens, va fi deschis un mic muzeu care, potrivit Alionei Popovici, director interimar la Palatului de cultură, va fi amplasat la intrare, în fosta casă de bilete.

Primii bani pentru muzeul in memoria lui Gheorghe Bodolica
Primii bani pentru muzeul in memoria lui Gheorghe Bodolica

„Deocamdată, este primul pas pe care vrem să-l facem în memoria celui care ne-a fost alături mai bine de un deceniu. Am hotărît să punem mînă de la mînă şi să facem un lucru frumos, pentru că este vorba, totuşi, de o personalitate. Sigur, vor urma şi alte lucruri frumoase”, a menţionat Aliona Popovici.
Potrivit dînsei, lucrările de reparaţie au fost deja începute. Aici vor fi expuse fotografii, diplome, lucruri personale ale lui Gheorghe Bodolica, cum ar fi, de exemplu, pălăriile. Se va regăsi şi ultimul pachet de ţigări care a rămas neterminat, şi bricheta. Nu vor lipsi nici florile de cameră, pe care fostul director al Palatului le-a iubit foarte mult. „Vrem ca pînă sîmbătă, 4 decembrie, cînd se împlinesc 40 de zile de la dispariţia sa, să reuşim să amenajăm acest muzeu”, a mai spus Aliona Popovici.
În holul Palatului de cultură a fost instalată o boxă, astfel ca doritorii să poată ajuta financiar la îmbunătăţirea muzeului.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *