În paradisul păpuşilor

Teatrul de păpuşi de la Centrul raional de creaţie a copiilor din Ungheni va căpăta un aspect nou.  Şi asta, datorită proiectului „Paradisul păpuşilor”, implementat de AO „Creatorii” şi finanţat de Fundaţia Comunitară Ungheni.
Potrivit Angelei Ciornea, preşedintele AO „Creatorii”, scopul acestui proiect este de a integra teatrul de păpuşi în spaţiul social al oraşului şi raionului Ungheni. „Dacă copiii de la oraş mai au posibilitatea să vizioneze unele spectacole, atunci cei din spaţiul rural nu prea au cum. Deaceea noi, prin intermediul „Paradisului păpuşilor”, ne-am propus să îmbunătăţim această situaţie”, a menţionat dînsa, după care a adăugat: „E clar că nu vom putea cuprinde toate satele în întregime, dar măcar pe cele din jur”.
Pentru un teatru mult mai de calitate, AO „Creatorii” şi-a propus să procure cîteva păpuşi profesionale, decorul şi sonorizarea necesară. Potrivit Angelei Ciornea, deja a fost făcută comanda pentru confecţionarea a cinci păpuşi.
„De ce teatrul? Pentru că teatrul educă copilul, are un impact cultural, psihologic, dar şi terapeutic. Teatrul dezvoltă comunicarea şi lucrul în echipă”, a accentuat dînsa.
Primul spectacol va fi dat la Centrul de creaţie şi anume acolo micii actori îşi vor aştepta  spectatorii.
Potrivit Angelei Ciornea, valoarea totală a proiectului este 22800 lei, dintre care Fundaţia Comunitară  a acordat 6300 lei.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *