Oleg Malachi, vicepreşedintele organizaţiei teritoriale Ungheni a Partidului Democrat: „Oamenii condamnă tentativele partidului de a face alianţă cu comuniştii”

Cum comentaţi ceea se întîmplă acum în Republica Moldova? Mă refer, în special, la politica făcută de partidul pe care-l reprezentanţi aici, la Ungheni.
Nu comentez în nici un fel. Sîntem cu toţii în aşteptare.
Partidul Democrat a mers în alegeri cu un mesaj anti-comunist, pe care dumneavoastră, cei de pe loc, l-aţi adus în faţa alegătorului. Ce vă spune acum lumea?.
Vreau să vă zic un singur lucru: cu noi nu s-a sfătuit acum nimeni, nimeni nu ne-a întrebat părerea.
Credeţi că actualul comportament al PD va influenţa rezultatul alegerilor ulterioare? Ne aşteaptă peste vreo jumătate de an şi alegeri locale.
Sigur că da. Lumea analizează tot ce se întîmplă. Orice pas greşit făcut la nivel înalt – vorbesc nu doar de Partidul Democrat – este penalizat de oameni, de alegători. Sînt foarte multe exemple în acest sens. Să ne amintim de Dumitru Braghiş cu propunerea sa privind Transnistraia. Sau Iurie Roşca, cînd l-a votat pe Vladimir Voronin preşedinte. Credeţi că Serafim Urecheanu nu a avut greşeli, din moment ce lumea nu a mai susţinut partidul pe care-l conduce în aceste alegeri? De altfel, avem deja semnale din teritoriu. Oamenii condamnă tentativele Partidului Democrat de a face alianţă cu comuniştii.
Îniante de alegeri nu vi s-a dar de înţeles despre această strategie a PD, de o eventuală cioaliţie cu PCRM?
Nu. Dimpotrivă, s-a vorbit clar: nu va fi nici o coaliţie cu PCRM. S-a spus doar că vom fi deschişi pentru cei ce vor accepta programul nostru de guvernare. Cred că acum conducerea partidului este în căutare, să vadă cine va fi de acord cu programul de guvernare a Partidului Democrat. Să ştiţi că este un program bun. Eu cred că e o simplă tactică, pentru a obţine ceva. Rămîn cu speranţa că va fi constituită, pînă la urmă, o alianţă pro-europeană. Nu poţi nega părerea celor care ne-au votat. Numai în raionul Ungheni sînt peste 7000 de alegători.  Nu cred că Marian Lupu va face nişte paşi negîndiţi. E pusă în joc soarta partidului. În cazul în care va fi făcută, totuşi, o coaliţie de centru-stînga, vom fi penalizaţi. Pe de altă parte, cred că şi Filat ar mai trebui să cedeze pentru binele oamenilor, al ţării. Eu cred că destinul Alianţei pentru Integrare Europeană-2 e în mîinile lui Vlad Filat.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *