Dumnezeu le-a dat o zi frumoasă drept răsplată pentru viaţa trăită în armonie

Acum 50 de ani, de Sf. Arh. Mihail şi Gavriil, Elena şi Vasile Săculţanu din Cetireni îşi uneau pentru totdeauna destinele. Nu au avut parte, atunci, de o nuntă frumoasă. A fost o zi posomorîtă, cu ploaie, iar masa mare au făcut-o pe unde au apucat.
Iată că peste jumătate de secol au jucat o adevărată nuntă molovenească, în cort, cu mese îmbelşugate, cu numeroşi oaspeţi dintre cei mai dragi: copii, nepoţi, fini, cumetri, fraţi, surori. Dumnezeu le-a dat o zi frumoasă, cu mult soare, drept răsplată pentru viaţa trăită în armonie. Primăria le-a pregătit o surpriză de zile mari, înmînîndu-le un certificat de căsătorie jubiliar. A venit însăşi primăriţa, Ana Decusar, să-i felicite. Şi faimosul ansamblu folcloric “Ciutura” le-a fost alături, cîntecele lor răsunînd în tot satul şi vestind o sărbătoare ca-n poveşti.
Elena şi Vasile Săculţanu nu şi-au trăit viaţa în van. Au muncit, au creat. Şi-au înălţat o gospodărie frumoasă, au crescut cinci copii cu care se mîndresc şi care le-au moştenit spiritul gospodăresc, înţelepciunea nativă. Cei doi feciori ai lor, Tudor şi Nicolae, sînt doctori. Primul, este adevărat, şi-a schimbat domeniul de activitate, muncind acum în corpul diplomatic la Geneva. Nicolae este medic-şef la Măcăreşti. Fiica Vera este profesoară la Liceul “Vasile Alecsandri” din Ungheni. Celelalte două, Maria şi Claudia, muncesc acum la Moscova. E destinul moldovenilor, care nu a putut ocoli nici această familie. Toţi însă sînt, cu siguranţă, mîndri de părinţii lor, sînt fericiţi că-i au şi în continuare alături, au la cine veni, au cu cine să-şi împărtăşească bucuriile şi necazurile.
Soţii Săculţanu, ajunşi la nunta de aur, au în jurul lor şi 9 nepoţi (îi puteţi vedea în fotografia alăturată). Nu e departe timpul cînd vor veni şi strănepoţii. Unul cîte unul şi, cine ştie, poate ei vor juca şi la nunta de paltină a străbuneilor lor, la 75 de ani de la căsătorie.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *