Un eveniment ce le-a redat speranţa oamenilor din Cristoforovca

„Iaca amu poţi şi să te îmbolnăveşti!”, exclamă o bătrînică în momentul în care a intrat în sediul renovat al Oficiului medicilor de familie din Cristoforovca. Faţa i se lumină, îi apăru un zîmbet de satisfacţie, un zîmbet de mîndrie pentru satul natal.
„Aici o să vi se ia analiză la zahăr, la sînge…”, începu explicaţiile Nelea Caras, o tînără doctoriţă, actualul şef al Oficiului medicilor de familie din Cristoforovca. Într-un an, de cînd lucrează aici, a deprins deja limbajul sătenilor şi se simte aproape de ei. Cînd a venit, a găsit un edificiu jalnic.
Era frig, cădea tavanul, teracota… De 20 de ani nu se făcuse, practic, nimic pentru a îmbunătăţi condiţiile în clădirea respectivă. „Era imposibil de lucrat, mai ales pe timp de iarnă”, îşi aminteşte Victoria Şoşu, medic de familie din Ungheni.
În cîteva luni, situaţia s-a schimbat radical. „Am efectuat o reparaţie capitală, am utiliat Oficiul  cu tot ce e necesar”, a remarcat Lilia Scurtu, directorul Centrului Medicilor de Familie Ungheni, subliniind, totodată, că în ultima perioadă se acordă o atenţie sporită sectorului rural.
„Ne dorim ca servciile de consultanţă să fie cît mai calitative chiar la dumneavoastră acasă, să nu mai trebuiască să mergeţi la Ungheni pentru orice analiză”, li s-a adresat Lilia Scurtu celor prezenţi la festivitatea de inaugurare a sediului renovat al Oficiului medicilor de familie din Cristoforovca.
„E  un eveniment foarte improtant”, a subliniat primarul Ion Negherneac. Dînsul a dat asigurări că va construi aici şi un gard, astfel ca edificiul să arate şi mai frumos. „Am vrea ca acest eveniment să le aducă oamenilor speranţa că lucrurile se vor schimba în bine, iar ei să vină aici doar la sărbători, doar pentru profilaxie”, a remarcat şi directoarea gimnaziului din localitate, Tatiana Maler.
La evenimentul de inaugurare a Oficiului medicilor de familie din Cristoforovca a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, care a dat o apreciere înaltă activităţii directorului Centrului medicilor de familie din Ungheni, Lilia Scurtu . „Sînt deosebit de satisfăcut”, a spus dînsul, după care a continuat: „Aproape toate centrele de sănătate din Ungheni se renovează. Este o muncă mare. Nu s-a făcut nici o diferenţiere între sate, căci oamenii trebuie să beneficieze în egală măsură de serviciile medicale”.  (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *