Exporturile „Ungheni-Business” au crescut cu 30 la sută în acest an

Cele 34 de întreprinderile care își desfășoară activitatea în cadrul Zonei Economice Libere (ZEL) „Ungheni-Business” au exportat, în acest an, produse şi servicii în valoare de circa 400 de milioane de lei, mai mult cu aproape 30 la sută în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2009.
Creşterea activităţii economice a rezidenţilor zonei libere a creat implicit şi creşterea impozitelor vărsate la buget, atingând astfel cifra de 22,3 milioane de lei, adică o majorare cu peste 37% faţă de anul trecut. Totodată, investițiile efectuate în acest an în „Ungheni-Business” se ridică la 2 milioane de dolari SUA. În total, investițiile în această zonă se cifreză la peste 33 de milioane de dolari SUA.
În acest an, în cadrul „Ungheni-Business” au fost create peste 656 locuri de muncă noi. Numărul total de angajaţi constituie 1553 de persoane, ceea ce reprezintă o creştere cu circa 40% faţă de perioadă a anului 2009.
În cadrul zonei economice, se produc preforme polietiene, scândură, mobilă, covoare, lacuri şi vopsele auto, plăci ceramică din mozaică, ambalaje pentru bijuterii, tapiţării pentru scaune de automobile, dar și alte tipuri de produse. În acest an au fost înregistrați ca rezidenți în zonă companii care produc echipamente pentru autovehicule, mobilă, îmbrăcăminte. Acestea au capital din Olanda, Turcia, Italia şi Republica Moldova.
Sursa: Jurnal.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *