Ziarul "Expresul de Ungheni" a devenit membru API

Vineri, 29 octombrie 2010, la Chişinău a avut loc Adunarea Generală (extraordinară) a membrilor Asociaţiei Presei Independente (API). Adunarea Generală a aprobat aderarea la API a doi membri noi: ziarul „Expresul de Ungheni” şi jurnalista liber profesionistă Nelly Uncuţă.
La Adunarea Generală a membrilor API a fost examinată şi aprobată Strategia de promovare a API pentru anii 2010-2012. Documentul include formele şi modalităţile de promovare şi consolidare a imaginii organizaţiei, inclusiv prin intermediul dezvoltării resurselor web şi oferirii unor servicii noi constituienţilor şi altor persoane interesate. Astfel, în viitorul apropiat site-ul www.api.md va găzdui un digest al presei locale, un atelier on-line pentru jurnalişti şi o bază de date cu fotografii, caricaturi şi alte imagini de presă.
Adunarea Generală a membrilor API a confirmat decizia anterioară a Consiliului de Administrare privind aderarea la API a săptămânalului „Expresul de Ungheni”. „Este cel mai frumos cadou pentru redacţie în preajma aniversării de trei ani de la lansarea ziarului”, a spus Lucia Bacalu, redactorul-şef al „Expresului de Ungheni”. Reamintim că altă publicaţie independentă din Ungheni – ziarul „Unghiul” de asemenea este membru API din anul 1997. Astfel, raionul Ungheni este singurul din Republica Moldova care are două publicaţii membre API.
A fost aprobată aderarea la API şi a ziaristei Nelly Uncuţă din mun. Bălţi în calitate de jurnalistă liber profesionistă.
La momentul actual, API are 23 de membri, inclusiv 19 membri colectivi (ziare şi agenţii independente locale şi naţionale) şi patru membri individuali.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *