Viitorul Moldovei depinde de lichidarea corupţiei şi trecerea la regiuni

Serafim Urecheanu la Forumul de la Ungheni
Serafim Urecheanu la Forumul de la Ungheni

Serafim Urecheanu la Forumul de la Ungheni
Serafim Urecheanu la Forumul de la Ungheni

Corupţia este prezentă în Republica Moldova pe fiecare metru pătrat. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Parlamentului, Serafim Urecheanu, prezent, pe 8 octombrie curent, la Forumul investiţional din Ungheni.
„În momentul în care va fi creat un stat de drept, în care legea va fi funcţională, iar toţi – egali  în faţa ei, vor dispărea multe elemente birocratice existente la ora actuală, mai ales în iniţierea unei afaceri şi dezvoltarea micului business”, a mai spus dînsul. Potrivit oficialului chişiunăuean, multe dintre piedicile cu care se confruntă oamenii de afaceri sînt artificiale, acestea fiind puse de elementele corupte.
În altă ordine de idei, Serafim Urecheanu a accentuat că viitorul Republicii Moldova sînt regiunile. „Din punct de vedere economic, fiecare teritoriu trebuie să aibă un buget care i-ar permite să supravieţuiască. Atîta timp cît nu va fi aşa, nu va exista nici un progres”, a subliniat dînsul, menţionînd totodată că actuala divizare teritorial-administrativă este depăşită de timp, dar nici judeţele nu sînt soluţia cea mai bună.
„Cred că nu va trece foarte mult timp pînă vom reveni la problema divizării teritorial-administrative. Care va fi formula, vom trăi şi vom vedea”, a subliniat vicepreşedintele Parlamentului, dînd de înţeles că ar putea fi vorba de şase regiuni teritorial-administrative.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *