Veniţi la AMN şi nu veţi regreta. Alăturaţi-vă echipei noastre

Alexandru Lipcan, preşedintele Organizaţiei teritoriale a Partidului Alianţa Moldova Noastră: „Veniţi la AMN şi nu veţi regreta. Alăturaţi-vă echipei noastre”
Domnule Lipcan, din nou vă regăsim în lista electorală a AMN, în calitate de candidat pentru Parlamentul Republicii Moldova. Sînteţi, practic, candidatul unghenean cu cea mai mare vechime. Nu v-aţi săturat de politică?
Abia prind curaj, pentru că abia acum culeg roadele a ceea ce am început cu zece ani în urmă. Cînd merg prin oraş şi aud cum oamenii – fără de partid, dar şi cei cu apartenenţă politică – se pronunţă pozitiv despre AMN şi echipa sa, inclusiv de cea de la Ungheni, mă bucur mult. Înseamnă că  nu au trecut în zădar aceşti zece ani şi munca pe care am făcut-o este apreciată. În ceea ce priveşte vechimea de candidat, să ştiţi că nu e atît de mare. Au trecut doar şase ani de cînd am fost ales deputat. Altceva e că ultimele două parlamente iată că şi-au încheiat mandatul foarte repede, cu mult înaite de termen.
Munca de deputat nu este atît de uşoară cum le-ar părea unora.
Dar nici grea atunci cînd nu faci nimic: ai intrat la şedinţă, ai votat sau nu ai votat, ori în genere ai lipsit. Aveţi însă perfectă dreptate: ca să te afirmi cu adevărat ca deputat, ca să poţi contribui la  implementarea programului preelectoral pe care l-a avut formaţiunea pe care o reprezinţi, ca să ai  grijă ca toate năzuinţele aleşilor tăi să fie reflectate într-un proiect de lege sau o luare de atitudine în Parlament, în faţa presei, ca să propui nişte modificări în legislaţie, trebuie să  lucrezi încontinuu: cu legislaţia internaţională şi naţională, cu actele normative emise de Guvern, de ministere, să te documentezi cu situaţia reală din teren. Este o muncă destul de complicată şi de complexă. Dar cu voinţă şi capacitate de activitate adecvată se pot face lucruri frumoase.
Sînteţi în AMN chiar de la începuturi, o perioadă destul de îndelungată, în care formaţiunea a avut şi ascensiuni, dar şi perioade nefavorabile. Totuşi vă menţineţi aici, fiind chiar unul dintre exponenţii importanţi ai partidului. De ce nu încercaţi să vă găsiţi un locuşor călduţ în alt partid, mai în vogă, aşa cum au făcut-o mulţi alţii? Ce vă face să rămîneţi aici?
Echipa. Echipa este suflul şi sîngele care îmi dă curaj să fac ceea ce fac. Fără de echipă nu reuşeşti prea mare lucru. Această echipă pe care am menţinut-o unită ca la început şi care este invidiată uneori, pentru că nu poate nimeni să ne dezbine, lasă o imagine pozitivă în societate, iar urcuşurile şi coborîşurile sînt specifice tuturor formaţiunilor. Important e ca acestea să se producă succesiv, important e să nu cazi de la înălţime astfel încît să nu te mai poţi ridica niciodată.
Aţi pornit într-o nouă campanie electorală. Cu ce mesaj veţi veni în faţa alegătorului din Ungheni. Probabil, veţi avea multe întlniri aici.
Eu voi fi doar la Ungheni, pentru că aici am crescut şi m-am format ca politician. Aici îmi este echipa, am o datorie morală faţă de raionul Ungheni, faţă de electoratul de aici. Mesajul AMN reiese din activitatea pe care a avut-o de-a lungul anilor. Noi am fost cei ce am curăţit terenul ca să vină democraţii la putere în 2007, apoi la 5 aprilie şi la 29 iulie 2009. O spun tare şi cu mîndrie: Alianţa Moldova Noastră a lucrat, în campania electorală din 2009, şi pentru alte două componete ale viitoarei Alianţe pentru Integrare Europeană. Nu este întîmplător sloganul oficial al partidului nostru: „Noi ne facem datoria”. Or, anume aşa am procedat în permanenţă, inclusiv  pe parcursul ultimului an de guvernare. Ne-am făcut datoria: am păstrat Alianţa pentru Integrare Europeană, fără a face mofturi, fără a pretinde la funcţii de prim rang în stat. S-a cedat pentru binele ţării. Dar, de rînd cu acest mesaj oficial, după care va urma al doilea: „Noi mergem înainte”, eu personal voi mai avea un slogan destinat partenerilor noştri de Alianţă: să ne dea datoria înapoi, să ne dea ce-i al nostru. În acest context, fac şi un apel către toţi unghenenii cu drept de vot: „Veniţi la AMN şi nu veţi regreta. Alăturaţi-vă echipei noastre!”.
Corneliu Vasiliu
Achitat din Fondul electoral al AMN


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *