Forumul trebuie să devină un brand al Ungheniului

Ajuns la a treia ediţie, Forumul de investiţii din Ungheni este jinduit deja şi de alţii. „Ar fi bine ca acest forum să fie organizat, pe rînd, în fiecare raion din Regiunea de Dezvoltare Centru. Cred că la anul ar putea avea loc acolo unde este sediul Agenţiei de Dezvoltare – la Ialoveni”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate la Ungheni, Tudor Meşină, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.
În replică, Serghei Cladco, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie, unul dintre organizatorii Forumului respectiv, a subliniat: „Acest Forum trebuie să rămînă un atribut, un brand al Ungheniului, pe care noi l-am inventat, l-am născut şi cred că ar fi păcat să-l cedăm altui raion. Avem oportunităţi deosebite, sîntem la frontiera cu Uniunea Europeană. Avem foarte mulţi aşi pe care-i putem folosi cu prisosinţă în favoarea Ungheniului, a economiei sale”. Dînsul e reiterat aceeaşi idee şi în cadrul şedinţei de totalizare a desfăşurării Forumului de investiţii de la Ungheni, organizată la 19 octombrie curent. „Ar fi o prostie din partea noastră, dacă am ceda acest Forum. Trebuie să-l organizăm în continuare, oricît ne-ar costa. Mai mult decît atît, trebuie să-i dăm amploare, căci sîntem la frontiera cu Uniunea Europeană”, a spus Serghei Cladco.
„Să ţinem capul sus şi să continuăm tot aşa”, a subliniat şi Natalia Iepuraş, administratorul Zonei Economice Libere „Business-Ungheni”.
După ce a mulţumit întregului grup de organizare a Forumului pentru lucrul efectuat, preşedintele riaonului, Ion Harea, a declarat: „Forumul trebuie să rămînă la Ungheni. Nu-l vom ceda nimănui. Vom planifica în buget resurse financiare pentru organizarea acestuia şi le vom propune spre aprobare Consiliului raional”.
Propunerea şefei Direcţiei economie şi reforme, Eudochia Viziru, de a anunţa de pe acum ediţia următoare a Forumului, precum şi genericul acestuia, a fost acceptată de toţi cei prezenţi la şedinţă.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *