Au fost înregistrate deja cinci încălcări ale Codului Electoral

În afară de incidentul de ieri de la Ungheni, în care bodyguarzii liderului PCRM au bătut un cetăţean, poliţia a anunţat despre alte patru încălcări ale Codului Electoral, notează Moldpres.
Potrivit şefului Direcţiei ordine publică a Ministerului Afacerilor Interne, Nicolae Macovei a spus că prima încălcare a Codului Electoral a fost înregistrată la 19 octombrie la Vulcăneşti, când a fost vandalizat sediul Mişcării Acţiunea Europeană. Un alt caz de vandalizare a sediului unui concurent electoral a avut loc recent la Soroca. În ambele cazuri, făptaşii încă nu au fost depistaţi.
Primul caz de afişaj electoral ilegal din campania pentru alegerile parlamentare anticipate a fost înregistrat ieri la Ungheni. Un cetăţean s-a ales cu o amendă de 200 de lei pentru că afişa pliante deplasându-se cu maşina de servciu.
Macovei a menţionat că în campania curentă a fost inclusă în obligaţiile poliţiei o sarcină nouă, cea de a asigura siguranţa fiecărui concurent electoral. „Pe întreaga perioadă a campaniei, înaintea întrunirilor, poliţiştii vor verifica încăperile unde se vor desfăşura acestea”.
Sursa: Timpul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *