Au ajuns în Austria, preluînd experienţe relevante

Două tinere din Ungheni, Galina Petcu şi Daniela Dîrzu, ambele angajate ale Centrului Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni, au reprezentat Republica Moldova la un seminar internaţional din Austria, care a avut loc între 24 septembrie şi 2 octombrie curent.
Cele două unghenence, plus o domnişoară din Glodeni – Oxana Albu, au fost selectate pentru acest eveniment de către Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri. „Le mulţumim celor ce ne-au oferit această oportunitate de a acumula noi cunoştinţe şi a face un schimb de experienţe relevante”, a subliniat Galina Petcu.
La seminarul respectiv au participat reprezentanţi din şapte ţări: Finlanda, Letonia, Georgia, România, Austria, Federaţia Rusă şi Republica Moldova, iar temele abordate au fost dintre cele mai actuale: sărăcia şi excluderea socială în ţările din Europa de Est; sărăcia prin prisma mai multor ţări; cazuri de excludere socială, strategii pentru reducerea sărăciei; proiecte, metode şi experienţe în domeniul reducerii sărăciei, crearea de parteneriate internaţionale durabile pentru ameliorarea acestei probleme.
„Pentru noi a fost foarte important să participăm la acest seminar, deoarece am cunoscut oameni şi culturi noi, am avut posibilitatea să discutăm subiecte comune şi să căutăm soluţii împreună la problemele comune”, a menţionat Daniela Dîrzu.
La întoarcere, unghenencele au declarat că-şi propun să realizeze, în anul 2011, una dintre ideile apărute urmare a seminarului din Austria. Este vorba de un schimb internaţional de tineret, care va avea loc la Ungheni, în cadrul Programului „Youth in Action”, dedicat Anului Internaţional al Tinerilor. „Am stabilit parteneriate cu mai multe organizaţi de tineret din Europa şi sperăm să continuăm acest început de colaborare în realizarea proiectelor comune”, a spus Galina Petcu.
Seminarul internaţional „The fight against poverty and social exclusion” a avut loc în localitatea Klaffer, fiind organizat de către organizaţia Kinderfreunde Muhlviertel, în cadrul programului „Youth in Action”, finanţat de către Uniunea Europeană.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *