Un gest impresionant al petreştenilor

Ajutor umanitar din Petresti

Ajutor umanitar din Petresti
Ajutor umanitar din Petresti

Perne, plapume, îmbrăcăminte – de toate au adus petreştenii la sediul Crucii Roşii din Ungheni, la finele săptămînii trecute. Ajutoarele, un microbuz întreg, sînt destinate, potrivit viceprimarului de Petreşti, Igor Bereghici, celor ce au avut de suferit în urma inundaţiilor din vara anului curent.
„Vă spun sincer, primăria nu a făcut nici un apel. Oamenii au adunat ajutoarele respective din proprie iniţiativă”, a remarcat viceprimarul, după care a continuat: „M-a mirat faptul că cele mai active au fost persoanele deportate, persoanele în etate, care au trecut prin foame, prin boli, prin necazuri. M-a impresionat mult acest gest al lor”.
Totodată, dînsul a remarcat că nu s-au prea implicat în colectarea ajutoarelor cei care au şi maşini luxoase, şi un trai mai bun. „Nu ştiu ce se întîmplă. Nu este atît de simplu de explicat. Oamenii care au trecut prin greutăţi înţeleg altfel durerea altora. Generaţiile actuale însă sînt educate altfel. Doar bani, bani, dolari, euro, bani, bani, dolari, euro – asta ştiu. Clar că lor nu le mai pasă de necazul altora”, a subliniat Igor Bereghici. Cu toate acestea, dînsul a dat asigurări că va mai fi adus un lot de ajutoare, dar şi bani. Petreştenii continuă să colecteze ajutoare.
La rîndul său, Elena Gavrişov, preşedintele Crucii Roşii Ungheni, a menţionat că ajutoarele petreştenilor vor ajunge acolo unde e cea mai mare nevoie de ele. La ora actuală, sînt foarte multe persoane aflate în situaţii dramatice, iar un ajutor, în prag de iarnă, este mereu binevenit.  (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *