Reprezentanţii Serviciului grăniceri luaţi în furci de oficiali ungheneni

Serviciul grăniceri îşi doreşte o transformare radicală, conform standardelor europene. În acest sens, la 2 septembrie, a avut loc întîlnirea reprezentanţilor Serviciului grăniceri al Republicii Moldova cu primarii satelor situate la frontiera de stat din raioanele Ungheni, Făleşti şi Nisporeni, dar şi cu preşedinţii celor trei raioane.
„Noi am venit aici să ascultăm doleanţele voastre şi să elucidăm toate problemele cu privire la frontiera de stat şi Serviciul grăniceri. Vrem să facem o legislaţie naţională care ar corespunde standardelor europene”, a menţionat Andrian Mînzatu, şeful Departamentului trupelor de grăniceri.
Pentru început, s-a făcut o prezentare a Serviciului grăniceri şi obiectivelor care urmează a fi îndeplinite pentru perfecţionarea instituţiei respective. Nu s-a făcut însă nici o prezentare a legii puse în discuţie, fapt ce a nemulţumit o parte din cei prezenţi. „Era bine dacă astăzi, înainte de a vorbi despre legea frontierei de stat, s-o fi văzut măcar. Eu nici nu ştiu la ce să mă refer, despre ce să vorbesc, care sînt plusurile sau minusurile”, a menţionat primarul de Zagarancea, Mihai Burlacu. „Ar fi fost binevenit dacă măcar scheletul acestei legi ar fi fost repartizat tuturor primăriile vizate, pentru a fi pus în discuţie la consiliile locale şi astfel am fi venit acum cu propuneri concrete”, a mai adăugat dînsul.
În acest context, şi consilierul raional Ion Cibotaru a venit cu o remarcă: „Discuţia despre legea frontierei de stat este un lucru inutil. Trebuie, pentru început, să vorbim despre ceea ce avem, despre ceea ce facem, ca mai apoi să vorbim despre lege. După părerea mea, încă nu sîntem gata să ne dăm cu părerea”.
Andrian Mînzatu a menţionat, la rîndul său, că modificarea legii cu privire la frontiera de stat are un singur scop: să activeze pentru oameni şi nu contra lor. Serviciul grăniceri al Republicii Moldova va fi într-o strînsă colaborare cu Serviciul grăniceri din Ungheni, a mai spus dînsul.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *