Dialogul social este bine dezvoltat la Ungheni

La 17 septembrie, la Ungheni a avut loc un seminar regional cu tema: “Creşterea implicării patronilor în dialogul social la nivel regional”, organizat de Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM).
Potrivit Angelei Ciornea, reprezentant regional al CNPM, scopul seminarului a fost de a aduce la cunoştinţa patronilor că există o confederaţie a patronatelor şi să-i facă pe cît mai mulţi patroni să înţeleagă că aceasta are menirea de a le apăra interesele în relaţiile cu statul şi cu sindicatele. Pe de altă parte, şi organizatorii au sperat să preia, urmare a discuţiilor, unele idei de la patronii locali. “Menirea noastră e să apărăm interesele agenţilor economici. Sper că veţi aplica, în regiunea Ungheni, ceea ce vom pune în discuţie, ideile enunţate”, a menţionat chiar în debutul seminarului Leonid Cerescu, preşedintele Confederaţiei.
Potrivit dînsului, în Republica Moldova sînt trei raioane mari în care este dezvoltat dialogul social, printre care şi Ungheniul. Anume din acest motiv oraşul Ungheni a fost ales, alături de Chişinău, Bălţi şi Cahul, pentru desfăşurarea unui asemenea seminar.
“La noi patronii s-au asociat, au format mici asociaţii, desfăşoară diverse şedinţe, la care sînt puse în discuţie problemele cu care se confruntă şi încearcă împreună să le rezolve. În multe alte oraşe din republică nu există aşa ceva”, a remarcat şi Angela Ciornea. (N.Ch.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *