O slujbă frumoasă cu lume peste lume adunată

Pentru a opta oară consecutiv, Mănăstirea “Sf. Prooroc Ilie” din Corneşti şi-a sărbătorit, pe 2 august, hramul. Pentru a opta oară consecutiv, aici s-a adunat lume peste lume, venită din satele din împrejurimi, dar şi de la Ungheni.
Şi de data aceasta, ca şi în anii precedenţi, la marea sărbătoare a Mănăstirii a fost prezent ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei, însoţit de un sobor de preoţi. Deşi se află pe un vîrf de deal, în condiţii vitrege, mănăstirea continuă să activeze. Aici vin să-şi aline atît durerea sufletească, cît şi cea fizică numeroşi creştini. Aici ei găsesc alinare şi răspunsuri la întrebările care-i chinuie.
Dacă anul trecut, la hramul Mănăstirii “Sf. Prooroc Ilie” a fost sfinţită o răstignire înălţată din donaţiile unor credincioşi, anul acesta a fost sfinţit un policandru de toată frumuseţea.
“A fost o slujbă foarte frumoasă şi lume peste lume adunată”, avea să ne spună ulterior Elena Gavrişov, preşedinta Crucii Roşii din Ungheni, ea fiind invitată ca oaspete de onoare de însuşi stareţul mănăstirii, Damaschin. La marea sărbătoare a participat şi preşedintele raionului, Ion Harea.
ÎPS Petru le-a mulţumit celor care au fost mai aproape de mănăstire, care au contribuit şi contribuie la bunăstarea acesteia, înmînîndu-le diplome de înaltă apreciere.
La ora actuală, raionul Ungheni are două mănăstiri: “Sf. Prooroc Ilie” din Corneşti, aparţinînd Mitropoliei Basarabiei, şi “Sf. Gheorghe” din Ungheni, aparţinînd Mitropoliei Moldovei. Ambele au fost înîlţate în ultimul deceniu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *