Atîta timp cît va exista sărăcia, va domina felul acesta al nostru a a alege

Alexandru Lipcan,
preşedintele organizaţiei teritoriale AMNSe întreba Lucia Bacalu, în editorialul său din nr. 20 al „Expresului de Ungheni”, unde-s marii luptători pentru dreptate, corectitudine şi sinceritate? Voi răspund: sînt printre noi. Important e să putem să-i identificăm. Cei cu verticalitate au şi simţul corectitudinii, de aceea nu  acceptă campanii sau declaraţii populiste. În consecinţă, nu prea ies în evidenţă totdeauna. Iar populaţia noastră încă nu este pregătită să aprecieze aceste lucruri. Cred că va trece încă mult timp pînă  cînd cetăţeanul de rînd va aprecia valorile umane: corectitudinea, verticalitatea, sinceritatea, poziţia civică.
La ora actuală, ca de altfel şi pînă acum, interesul personal primează. Sîntem martorii trecerii unor persoane de la o extremă la alta. Pînă mai ieri, unora le-a fost bine cu comuniştii. Acum, tot aceştia încearcă să treacă de partea unor formaţiuni aflate la guvernare – ca să le fie şi în continuare bine.
Sper să vină timpul cînd societatea îi va aprecia la justa valoare pe cei ce migrează dintr-un partid în altul. Aflu că nişte consilieri comunişti din raion au trecut la o altă formaţiune. Am rămas mirat şi de faptul că una dintre persoanele apropiate lui Voronin şi căreia i-a fost foarte bine timp de 8 ani, acum se pare îl părăseşte şi încearcă să-şi găsească un loc pe o altă  corabie, mai nouă şi mai stabilă pe apă.
Electoratul, deocamdată, în bună parte, nu poate observa toate aceste schimbări, nu poate să facă nişte concluzii adecvate. Atîta timp cît va exista sărăcia, va domina felul acesta al nostru a a alege. În momentul în care lucrurile se vor aşeza, nu va mai fi posibilă cumpărarea unui cetăţean cu 5 sau 10 lei. Numai atunci vom reuşi o prosperare în ansamblu pe ţară şi, mai ales, integrarea în UE.
La ora actuală, din cauza migrărilor unor personaje dintr-un partid în altul, lumea devine din ce în ce mai derutată, nu mai ştie cum să aleagă şi în cine să creadă. Votează pentru unul, care a promis anumite lucruri, dar se trezeşte că în parlament aceeaşi persoană pledează deja pentru altceva.
Mi-i teamă că prin toate aceste jonglări care au loc aici, în teritoriu, să nu ne trezim, după următorul scritin parlamentar, cu o altă alianţă, doar de stînga, împreună cu comuniştii. Acesta e pericolul cel mare.
De aceea trebuie să ne unim forţele, să ne unim rîndurile în cadrul Alienţei pentru Integrare Europeană şi să nu mai semănăm zîzanie printre noi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *