Deschiderea biroului consular al României la Ungheni se amînă

Deşi a trecut deja mai bine de jumătate de an de cînd prim-ministrul Vlad Filat a convenit cu preşedintele României, Traian Băsescu, asupra deschiderii unui birou consular la Ungheni, carul nu s-a mişcat din loc.Problema e în imobil. Deocamdată, nu s-a găsit un edificiu adecvat în acest scop. Potrivit viceprimarului de Ungheni, Ghenadie Moroi, reprezentanţii Guvernului de la Chişinău s-au deplasat aici, pentru a vedea spaţiile propuse de autorităţile locale. Deocamdată, nu s-a luat vreo decizie privind arendarea sau cumpărarea vreunul imobil pentru biroul consular al României la Ungheni. Viceprimarul a evitat să spună foarte clar care este motivul tărăgănării, limitîndu-se să menţioneze doar: „Guvernul e în căutare”. Totodată, dînsul a remarcat: „Ungheniul e foarte scump”, dînd de înţeles că preţurile de vînzare sau arendare, mai ales pentru un birou consular,  sînt foarte înalte, variind între 500 şi 1000 de euro pentru un metru pătrat.
Primăria Ungheni a propus, pentru biroul consular al României, şi spaţii în Palatul culturii, care ar putea fi oferite gratis, în schimbul unei reparaţii capitale a acestora. Nu există însă în acest sens un cadru juridic adecvat.
Potrivit presei ieşene, aflîndu-se în vizită la Iaşi, la sfîrşitul lunii aprilie, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, în timpul întîlnirii cu studenţii basarabeni: „După instalarea noului Guvern, am reuşit să achiziţionăm repede clădiri pentru cele două consulate, la Bălţi şi Cahul, şi, probabil, foarte curînd, vom avea şi pentru un birou consular la Ungheni”.
În timpul cel mai apropiat, pînă la sfîrşitul lunii iunie, cele două consulate, de la Bălţi şi Cahul, vor fi deschise, fiind deja numiţi şi consulii. Deschiderea biroului consular de la Ungheni, deocamdată, se amînă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *