Agricultorii amenință din nou. Ar putea ieși la protest chiar în ziua alegerilor

Foto: Expresul

Agricultorii amenință cu noi proteste care ar putea fi organizate chiar în ziua alegerilor prezidențiale, adică pe 20 octombrie. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Bădărău. Potrivit lui, în momentul de față, fermierii se află într-o situație critică, ceea ce necesită luarea unor măsuri urgente din partea autorităților, scrie n4.md.

„Agricultorii, la moment, din cauza că au fost și ploile care au durat câteva săptămâni, acum se află în câmp pentru a însămânța culturile de toamnă, dar protestele nu au fost anulate. Ele vor fi dacă nu se vor lua acțiunile de a respecta acele promisiuni care au fost făcute de toți. Noi dorim să facem comunicare și de a găsi măsuri eficiente în salvarea situației de criză care este la moment în agricultură”, a spus Alexandru Bădărău, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”.

În același timp, Alexandru Bădărău a reamintit câteva dintre cerințele agricultorilor față de autorități.

„Prima promisiune care a fost – inițierea unui dialog constant între Guvern, Parlament și agricultori ca să găsim soluții eficiente în rezolvarea crizei în care se află la moment agricultura. Asta îi prima promisiune care noi solicităm să fie îndeplinită. Lucru care nu s-a întâmplat în două săptămâni. Al doilea- să se țină promisiune de publicare cât mai urgentă a acelui raport, unde se vorbește despre suma de șapte miliarde de lei subvenții pentru agricultori. Noi nu cerem altceva, decât să-și respecte promisiunile atât cu două săptămâni în urmă, cât și în momentul când a fost votată actuala guvernare. Când a promis transparență, deschidere publică și suport în dezvoltarea economică a țării noastre prin păstrarea locurilor de muncă.”, a mai adăugat directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”.

Amintim că agricultorii au ieșit în stradă pe 17 septembrie curent, cerând ca legea privind ajutorul urgent acordat fermierilor moldoveni să fie reexaminată de către Parlament. Au urmat discuții inclusiv cu președintele țării, Maia Sandu, însă agricultorii au calificat dialogul drept unul „steril”.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *