Orașul Călărași s-a înfrățit cu municipiul Iași

Imagine: Primăria Călărași

Duminică, 23 iunie, de Ziua Orașului, în Piața Unirii, într-un moment solemn, orașul Călărași s-a înfrățit cu municipiul Iași.

Potrivit informațiilor, evenimentul a avut loc în prezența unui public numeros, dar și a oaspeților de onoare: Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, consulul general al Republicii Moldova la Iași, deputați, reprezentanți ai Guvernului, ai ambasadelor, delegații din orașele înfrățite din Polonia, România și Franța, conducerea raionului Călărași, dar și a raionului și orașului Nisporeni, parteneri de dezvoltare și mulți alții.

Semnarea acordului de către cei doi primari, Mihai Chirica și Victor Ambroci a avut loc într-un cadru emoționant și a culminat cu expresia rostită de edilul de peste Prut: ”Vrem să facem din Călărași un oraș mai bun decât Iași!”

La rândul său, primarul Victor Ambroci a vorbit despre importanța acestui moment istoric pentru locuitorii ambelor localități, pentru generațiile de azi și de mâine. „Suntem încrezători că această înfrățire va constitui un punct de cotitură pentru dezvoltarea orașului Călărași și va crea noi punți”, a spus Victor Ambroci.

Amintim că anterior, primarul orașului Călărași a spus pentru Expresul,  că în cazul în care va avea loc înfrățirea dintre aceste două orașe, principalele domenii de colaborare vor fi proiectele investiționale transfrontaliere, economie, artă cultură, tineret, sport. „Tot ce putem dezvolta pentru ambele comunități”, a mai adăugat el.

De menționat că orașul Călărași mai este înfrățit cu alte două orașe din România. Este vorba de municipiul Călărași și Covasna. Totodată, mai are semnate acorduri de înfrățire cu orașele Dve Moghilî din Bulgaria, Iagotin din Ucraina și Bielsk Podlaski din Polonia.

 

Expresul.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *